Reizen met de autoslaaptrein en uw oldtimer

1 maart 2019

Evenementen

Wilt u met uw oldtimer meer van Europa zien, maar ziet u op tegen al die uren sturen of bent u bang dat de reisafstand te ver is voor uw klassieker? Dan kan de autotrein of autoslaaptrein een ideale uitkomst bieden.

Bent u al begonnen met het plannen van uw volgende vakantie? Europa biedt tal van prachtige bestemmingen waar u schitterende autoritten kunt maken met uw geliefde klassieker, bijvoorbeeld door de Alpen of de Vogezen.

Deze bestemmingen betekenen wel dat u eerst een flink aantal kilometers moet afleggen, wat helaas niet voor iedereen haalbaar is. Met de autotrein kunt u echter alsnog samen met uw oldtimer dit soort bestemmingen bereiken, zonder dat u zelf hoeft te rijden!

Soms gaat het om de reis

Het concept van de autotrein bestaat al heel lang, maar heeft de afgelopen jaren wel de nodige veranderingen ondergaan. Zo wijzigen de bestemmingen regelmatig, omdat de organisatie afhankelijk is van stations en lokale spoorwegen die beschikbaar worden gesteld.

Op dit moment doet de autotrein helaas geen Nederlands station aan. Wel kunt u even over de grens in Düsseldorf opstappen op de autotrein richting Innsbruck. Ook vanuit Parijs doet de autotrein diverse bestemmingen in Zuid-Frankrijk aan. Dat scheelt u alsnog flink wat uren autorijden.

De auto rijdt u zelf op de speciale autowagon en vervolgens neemt u plaats in een van de comfortabele coupés waar u al dan niet de nacht doorbrengt. De organisatie biedt daarbij verschillende klassen en tarieven aan, waarbij u zelf bepaalt hoe luxe of hoe voordelig u uiteindelijk reist.

848

Aan boord van de auto(slaap)trein zijn alle basisfaciliteiten aanwezig zoals een toilet en wasgelegenheid. Ontbijt zit in de meeste gevallen bij de prijs inbegrepen en dineren doet u in uw eigen coupé of in de restauratiewagon. Ondertussen geniet u onderweg van het uitzicht, kunt u rustig een boek lezen en komt u uitgerust aan op uw bestemming.

De voor- en nadelen van de autoslaaptrein op een rij

De kosten voor een retour met de autotrein hangen af van uw voorkeuren en de bestemming. De prijs per persoon varieert van minder dan €100,00 tot €300,00 per persoon.

Reist u alleen of met twee personen en vindt u het niet erg om uw coupé met andere reizigers te delen? Dan bent u een stuk goedkoper uit dan wanneer u een privécoupé boekt. Ook bespaart u natuurlijk veel geld op brandstofkosten en tolgeld die u anders zou betalen bij een reis met uw klassieker. Een nadeel van de autotrein is dat u vastzit aan de vertrek- en aankomsttijden, waardoor u wat minder flexibel bent in uw planning.

Hieronder staan de volgens ons belangrijkste voor- en nadelen nog eens op een rijtje.

Voordelen:

  • Uitgerust op uw bestemming aankomen
  • Geen stress door files en verkeersdrukte
  • Besparen op brandstofkosten en tol
  • Overnachten aan boord

Nadelen:

  • Uiteindelijk is de autotrein duurder dan zelf rijden, mits u geen overnachting voor onderweg boekt
  • Vastzitten aan vertrek- en aankomst tijden
  • Op dit moment geen vertrek vanuit Nederland
  • Feitelijke reistijd is doorgaans langer dan wanneer u zelf in één keer naar uw bestemming rijdt

Verder is het goed om te weten dat de autotrein in de wintermaanden op de meeste routes niet rijdt. Heeft u daarnaast een oldtimer met afwijkende maten? Let er dan goed op dat deze in de speciale autowagon past.

Uw oldtimer verzekeren

Op de website van de organisatie vindt u nog veel meer informatie over alle bestemmingen, tarieven, etc. van de autoslaaptrein.

Waar uw vakantie met uw oldtimer ook naartoe gaat, zorg ervoor dat uw klassieker goed verzekerd is bij schade en ongelukken. Op onze website vindt u meer informatie over onze oldtimer verzekering en pechhulp in binnen- en buitenland.

1 maart 2019

Evenementen

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen