Roadtrip met een oldtimer

7 februari 2018

Evenementen

Het is weer de tijd van het jaar waarin wordt nagedacht over een vakantiebestemming. Voor veel oldtimerliefhebbers staat een Roadtrip met hun eigen klassieker hoog op het verlanglijstje. Daarom zetten wij de meest ideale bestemmingen en routes voor oldtimer Roadtrips voor u op een rij, deels geselecteerd vanuit onze eigen ervaringen.

Voordat wij ons lijstje bestemmingen met u doornemen wijzen wij u graag op een aantal onderdelen waarmee u rekening dient te houden bij het kiezen van een Roadtrip bestemming.

Wat kan uw oldtimer aan?

Niet iedere oldtimer is geschikt om de bergen mee in te gaan of om over zandweggetjes te rijden. Heeft u twijfels over de gesteldheid van uw oldtimer? Maak dan niet teveel kilometers op een dag. Overigens is het in dat geval ook aan te raden om iets dichter bij huis te blijven.

(mileu) Wetgeving

In landen als Duitsland is het voor veel oudere auto’s verboden om grote binnensteden in te rijden. Dit kan de pret natuurlijk aardig bederven als u hier niet van op de hoogte bent. Ga daarom na welke milieuwetgeving er in uw vakantielandbestemming geldt.

Het weer

Bij vakantie denkt men natuurlijk al snel aan de zon. Houd er echter rekening mee dat uw oldtimer niet over airconditioning beschikt. Ook kunnen de motoren van oldtimers er doorgaans niet goed tegen als deze tijdens een file lang staan te draaien in de volle zon, bijvoorbeeld op de ‘Route du Soleil’.

Hieronder geven wij onze favoriete Roadtrip bestemmingen voor oldtimers.

Engeland/ Schotland

Engeland en Schotland zijn zeer geschikt om met uw oldtimer de mooiste ritten te maken. De landen tellen honderden idyllische B&B’s en kent een zeer wisselend landschap. Van ruige kusten tot prachtige bossen en glooiende heuvels. Denk aan het beroemde Lake District of de Schotse Hooglanden. Het wegennet bestaat voornamelijk uit provinciale wegen waar u op een rustig tempo kunt rijden.

Het enige nadeel van deze bestemming is dat de kans op regenachtig weer relatief groot is. De beste de maanden om hier naartoe te gaan zijn juni en juli. Rijdt u in een ouder camper? Dan is het in beide landen aan te raden om een camping aan te doen. Het aantal plaatsen waar u langs de weg mag overnachten is vrij beperkt.

Zweden

Vooral het zuiden en midden van Zweden lenen zich uitstekend voor een Roadtrip met uw oldtimer. U kunt hier prachtig toeren over verlaten wegen, dwars door uitgestrekte bossen en langs de mooiste meren. Het wegennet van Zweden wordt bijzonder goed onderhouden en met een maximale snelheid van 110 km per uur op de enkele aanwezige snelwegen is het een zeer vriendelijke omgeving voor oldtimers. Het landschap is doorgaans vlak tot glooiend en onderweg heeft u ruime keuze uit de leukste hotels en B&B’s.

Rijdt u in een tot caravan omgebouwde Volkswagen busje? Dan bent u in dit land niet verplicht om op een camping te staan, maar mag u doorgaans langs de weg overnachten. De zomers in Zweden zijn vergelijkbaar met die in Nederland en in het zuiden zelfs iets beter. Houdt u er wel rekening mee dat pompstations vooral in het noorden dun bezaaid zijn.

België en Frankrijk

In België zijn vooral de Ardennen ideaal om doorheen te rijden met uw klassieker. Ondanks dat u dichtbij huis bent, begeeft u zich toch in een compleet andere omgeving vol prachtige natuur en idyllische B&B’s.

Ook Frankrijk is nog altijd een absolute favoriet onder oldtimerliefhebbers. Van de Franse alpen tot de prachtig glooiende Provence. Ziet u zich al heerlijk toeren met uw Citroën 2CV?

Wie het Alpengebied graag wil aan doen raden wij aan om over de adembenemende Italiaanse Stelvio pass te rijden. Zoals eerder genoemd is het natuurlijk wel belangrijk om te weten of uw klassieker geschikt is voor dit klimwerk.

Goed verzekerd op reis

Helaas bestaat er altijd een kans op calamiteiten onderweg. Met een goede oldtimerverzekering is uw oldtimer binnen heel Europa verzekerd en met onze pechhulp hoeft uw Roadtrip niet in het water te vallen.

Wilt u goed verzekerd met uw oldtimer de weg op? Bereken dan hier direct uw premie of neem contact op voor meer informatie.

7 februari 2018

Evenementen

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen