Schade met uw oldtimer buiten uw schuld om

14 februari 2015

Onderhoud en schade

Indien u betrokken bent geweest bij een autoschade neemt u contact op met uw adviseur of verzekeraar. Indien WA Beperkt Casco of WA Volledig Casco wordt deze schade direct door uw verzekeraar vergoed. Hierin maakt het niet uit of u de schuldige bent van deze schade. Bij aansprakelijkheid van de tegenpartij verhaalt de verzekeraar vervolgens de schade bij hen. In dit geval voert de verzekeraar regres uit.

Bij een WA-verzekering ligt dit anders. De verzekeraar keert in dit geval geen schade aan u uit, maar voert ook geen regres uit. Alleen schade aan de tegenpartij wordt vergoed. Dit houdt dus ook in dat u bij een schade waar u niet de schuldige van bent zelf de schade moet verhalen. Bij deze schades onderneemt uw verzekeraar geen actie, maar is een rechtsbijstandsdekking benodigd.

Rechtsbijstand bij een autoschade

Beschikt u over een rechtsbijstandverzekering? Dan is het altijd zinvol om te controleren of u een A-dekking heeft ook wel Verkeers-dekking heeft. Deze dekking biedt namelijk bijstand bij een geschil met een autodealer of tijdens een ongeval.

14 februari 2015

Onderhoud en schade

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen