Spraakmakende evenementen en jubilea voor oldtimerliefhebbers

4 februari 2020

Besproken oldtimers

Ook in 2020 staan er weer een aantal interessante en heugelijke gebeurtenissen op de agenda voor oldtimerliefhebbers. Wist u bijvoorbeeld dat de Dodge Challenger dit jaar 50 kaarsjes mag uitblazen? Het Amerikaanse automerk viert dit met de lancering van een speciale ‘anniversary edition’. Verder vieren de organisatoren achter Classic Events hun 20-jarig bestaan met een wel heel unieke rallytocht!

Als specialist in het verzekeren van oldtimers houden wij ook alle belangrijke actualiteiten en evenementen in de gaten. Zo valt er in 2020 weer genoeg te zien en te beleven voor liefhebbers van klassiekers.

In dit artikel praten wij u graag bij over het 50-jarig jubileum van de Dodge Challenger en het 20-jarig jubileum van het evenementbedrijf Classic Events. Beide jubilea worden namelijk op gepaste wijze gevierd.

Dodge Challenger 50 jaar

Naast Ford hoort Dodge absoluut thuis in het rijtje van typisch Amerikaanse muscle car fabrikanten. In het najaar van 1969 presenteerde het automerk de allereerste Dodge Challenger. Overigens was dit destijds de laatste toevoeging aan de krimpende ‘pony car’ markt.

De allereerste variant was beschikbaar met een brede keuze aan motoruitvoeringen. Van de 3,7 liter 6-in-lijnmotor tot de V8 7,2 liter motor. Ook was de eerste Dodge Challenger verkrijgbaar met de beruchte Chrysler Hemi V8 motor en oor een korte tijd werd er zelfs met dit model geracet.

De Challenger viel bij het publiek direct in de smaak. Van het eerste model zijn er uiteindelijk zo’n 73.000 exemplaren verkocht, totdat halverwege de jaren zeventig het tweede model op de markt kwam.

In 2008 verscheen het vierde en meest recente model, dat in 2015 een tussentijdse facelift kreeg. Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van de Challenger presenteerde Dodge onlangs de speciale 50th Anniversary uitvoering. Wederom een prachtige auto en een must have voor elke Doge Challenger fan. Lees ook meer over deze speciale uitvoering.      

975

Classic events: The Artic Circle Trial

Het bedrijf Classic Events staat bekend om het organiseren van unieke rallytochten voor klassiekers. Wat alle tochten gemeen hebben is dat deze u langs prachtige plekken brengen, waarbij u onderweg van alle gemakken wordt voorzien. Het team bestaat uit leden met zowel de Nederlandse als Britse nationaliteit.

Tijdens deze tochten staat de passie voor klassiekers voorop! De organisatoren achter dit bedrijf vieren in 2020 hun 20-jarig bestaan en doen dit met wederom een unieke rallytocht; The Artic Circle Trial.

De route beslaat 7.000 kilometers en voert u zoals de naam doet vermoeden over prachtige wegen langs de poolcirkel. U baant zich een weg vanuit West-Europa, door de Baltische staten, via Scandinavië en eindigt in de buurt van Oslo.

Hoewel deze rally ook een aantal competitieve opdrachten bevat staat het sociale aspect voorop. De start vindt op 12 juni plaats en dat betekent dat in de Noordelijk gelegen landen de zon in deze periode amper onder zal gaan.

Klassiekers met een bouwjaar tot 1969 zijn in ieder geval welkom, maar in principe mag iedereen met een betrouwbare oldtimer meedoen aan The Artic Circle Trial. Uw klassieker moet uiteraard wel in topconditie verkeren om mee te kunnen doen. Op de website van Classic Events vindt u meer informatie over deze bijzondere rallytocht.   

976

Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van oldtimers waaronder bijzondere evenementen? Bezoek dan onze blogpagina of schrijf u gratis in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

4 februari 2020

Besproken oldtimers

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen