Unieke oldtimerverzameling te koop

23 juli 2018

In het nieuws

Als verzekeraar en liefhebber van oldtimers gaat ons hart natuurlijk sneller kloppen wanneer er bijzondere auto-exemplaren onder de hamer gaan. Onlangs is er in Noord-Holland een complete oldtimerverzameling te koop gezet, met werkelijk parels van klassiekers!

Het gebeurt niet vaak dat er in Nederland een grote oldtimerverzameling te koop komt. In dit geval bestaat de collectie uit maar liefst 31 klassiekers! Een van de hoogtepunten is bijvoorbeeld een prachtige Mercedes 230 Pagode uit 1964 in concours staat, maar er zit ook een fraaie Jaguar en moderne Ferrari tussen.

Bijzonder feit om te benoemen is dat de eigenaar van deze zeldzame collectie met een fietsenwinkel zijn geld verdient met tweewielers, waar zijn hart toch duidelijk bij vier wielen ligt. Echter, ‘wegens het beëindigen van zijn hobby’ staan al deze klassiekers nu te koop.

Een greep uit de collectie

Zoals eerder genoemd is een van de kopstukken toch wel de Mercedes 230 Pagode uit 1964. Een zeer fraai exemplaar waar met intense liefde voor is gezorgd. Volgens de eigenaar is de auto in 2015 volledig gerestaureerd en inmiddels ieder onderdeel wel vervangen of vernieuwd. Er werd een bedrag van circa €95.00,- voor gevraagd en inmiddels heeft deze beauty alweer een nieuwe eigenaar.

891

Naast deze Mercedes bestaat de collectie op het moment van schrijven nog uit een Mercedes 220 SE cabriolet, een Mercedes SL500 in concours staat, een Mercedes 170 SB uit 1953 en een Mercedes W111 250 SE uit 1967. Ook deze laatste is volledig gerestaureerd en er staat nog geen 2.900 km op de teller. De vraagprijs voor de Mercedes W111 250 SE is €85.000.

892

Naast Mercedessen bestaat de collectie ook uit een prachtige Jaguar 3.8 S uit 1967 (vraagprijs €30.000). Verder is een oude Volkswagen Kever een leuk opknapproject (barn find), met een vraagprijs van €3250,-. Een echte eye catcher is de Spartan USA met Nederlands kenteken, welke volgens de eigenaar nog van een beroemdheid is geweest. Een andere Amerikaan is de Chevrolet Impala SS uit 1962 die ook volledig is gerestaureerd.

893

Zelfs voor liefhebbers van modernere en snellere exemplaren is er genoeg ‘leuks’ te vinden binnen deze verzameling. Wat dacht u van een Ferrari California van 2009 voor €120.000,- of een Porsche 997 uit 2005 voor €55.000.

Hoewel veel exemplaren inmiddels al zijn verkocht neemt de eigenaar naast geld ook genoegen met boten, campers en zelfs vastgoed als betaalmiddel. Men kan hier in ieder geval spreken van een vrij uitzonderlijke verkoop.

Uw oldtimer of oldtimerverzameling verzekeren

Heeft u recent een oldtimer gekocht of bent u net als deze liefhebber eigenaar van een of meerdere meerdere klassiekers? Dan mag een degelijke oldtimerverzekering natuurlijk niet ontbreken. Via onze website kunt u eenvoudig meerdere verzekeringen vergelijken en vindt u daarnaast meer interessante artikelen over alles wat met oldtimers te maken heeft.

Ook bieden wij de unieke mogelijkheid om uw complete oldtimerverzameling bij ons te verzekeren via één polis met gunstige voorwaarden. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of bereken direct uw premie via onze website.

23 juli 2018

In het nieuws

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen