Unieke veiling van 135 vergeten oldtimers

22 november 2019

In het nieuws

Het zijn vaak bijzondere verhalen, de vondst van een oude verwaarloosde klassieker die weer in ere wordt hersteld. In het Engelse Preston stuitte men onlangs op niet één maar wel 135 vergeten oldtimers. Tijdens een veiling kregen liefhebbers de kans om voor weinig geld de eigenaar te worden van de meest bijzondere oldtimers.

Tijdens werkzaamheden op een aantal verlaten terreinen in Preston trof men loodsen aan met daarin vele oldtimers. De in totaal 135 klassiekers hadden jaren staan wegroesten en waarom daarom naarstig op zoek naar een eigenaar die ze nieuw leven wilde inblazen. Het ging daarbij niet om de minste exemplaren, van een oude Porsche 911 tot zelfs een Rolls Royce Silver Shadow II.

862

Barn finds

Op onze website hebben wij het al eerder gehad over het fenomeen ‘Barn finds’. Een enkele keer haalt een dergelijke vondst het nieuws, wanneer er bijvoorbeeld een zeer zeldzame klassieke Ferrari uit een schuur wordt gehaald. Maar een ‘Barn find’ met 135 exemplaren is wel heel uniek! Hoe de klassiekers daar terecht zijn gekomen en wie de oorspronkelijke eigenaar was, is niets bekend.

Binnen deze collectie bevond zich onder andere een Morris Minor Traveller, een MG MGB GT, een Humber Sceptre en een Rover 3500 coupe.

De auto’s zijn geveild zonder documentatie en garantie. De hoogste opbrengst bedroeg €16.500 voor een blauwe Jensen Interceptor III. Hoewel de motorkap van deze auto ontbrak is dit natuurlijk wel een ongekende buitenkans voor de nieuwe eigenaar. Voor een verlengde Range Rover (Carmichael) met zes wielen werd uiteindelijk €11.500 geboden.

863

Oldtimerrestauratie

Hoewel deze zeldzame klassiekers voor een prikkie zijn verkocht, staat de nieuwe eigenaren wel een immense restauratieklus te wachten.

De uitdaging van ‘barn finds’ is dat men niets weet over de geschiedenis van de auto. Je koopt wat je ziet en naast de zichtbare gebreken is het afwachten welke werkzaamheden er nog meer nodig zijn om een verwaarloosde klassieker weer op de weg te krijgen. Zo’n restauratieproject kan soms jaren duren en veel geld kosten.

Voor wie door het bovenstaande verhaal geïnspireerd is geraakt en zelf ook op zoek wil gaan naar zo’n uniek opknapproject, hebben wij alvast de volgende tips.

Laat uw oldtimer schorsen

Zolang uw auto in de stijgers staat hoeft u geen wegenbelasting te betalen en valt u buiten de APK verplichting. Sinds begin 2019 is het mogelijk om uw oldtimer voor 2 jaar of langer te laten schorsen.

Uw oldtimer in restauratie verzekeren

Hoewel u niet met uw oldtimer de weg op gaat, loopt uw klassieker ook tijdens het restauratieproject risico op schade door bijvoorbeeld brand of zelfs diefstal. Ongeacht of uw oldtimer bij u thuis staat of op locatie, is het afsluiten van een oldtimerverzekering belangrijk. Vaak wordt uw klassieker eerst getaxeerd, zodat er een actuele waarde aan kan worden toegekend om daar vervolgens een passende polis en premie aan te kunnen koppelen.

Is het restauratieproject afgerond en staat uw oldtimer weer te stralen? Dan is het aan te raden om uw auto opnieuw te laten taxeren. De waarde van uw oldtimer kan dankzij uw harde werken immers flink zijn gestegen. 

Oldtimerverzekering

Bent u nog op zoek naar een geschikte oldtimerverzekering voor uw klassieker of restauratieproject? Op onze website vindt u alle informatie over onze dekkingen en voorwaarden. Bovendien kunt u hier direct uw premie berekenen.

22 november 2019

In het nieuws

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen