Uw auto voor langere tijd schorsen

11 januari 2019

In het nieuws

Uw auto laten schorsen is natuurlijk wel zo fijn wanneer deze voor langere tijd in restauratie staat en niet de weg op gaat. Tot voor kort was het alleen mogelijk om uw auto maximaal één jaar te laten schorsen maar vanaf 2019 is het mogelijk om uw auto voor twee of zelfs drie jaar te laten schorsen.

Het voordeel van een schorsing is dat u over uw auto geen wegenbelasting hoeft te betalen en ook de APK verplichting voor deze periode vervalt. De belangrijkste voorwaarde is dat u met deze auto gedurende de schorsing absoluut niet de weg op gaat. Een schorsing is daarom ideaal voor langdurige restauratieprojecten.

Langere schorsing periode

Tot voor kort kon u een auto voor maximaal één jaar schorsen, maar bijvoorbeeld restauratieprojecten duren vaak langer dan één jaar. Er zijn immers tal van zaken die uw restauratiewerkzaamheden kunnen vertragen, zoals onverwachtse technische problemen of simpelweg tijdsgebrek.

Tot nu toe kon u deze schorsing weliswaar jaarlijks weer met een jaar verlengen. Maar dit zorgt voor onnodig veel werk en het risico om de verlenging te vergeten, met extra kosten voor uw oldtimer tot gevolg.

Voor deze groep mensen kwam het RDW onlangs met goed nieuws. Met ingang van 2019 is het mogelijk om direct een schorsing van twee of zelfs drie jaar aan te vragen voor uw auto. Dit geeft u meer rust en ruimte om aan uw restauratieproject te werken. Wanneer u een schorsing voor een langere periode aanvraagt, zijn daar wel hogere kosten aan verbonden en moet u zeker weten dat u binnen deze periode niet met de auto in kwestie de weg op gaat.

Hieronder vindt u een overzicht van de schorsingstarieven in 2019 voor auto’s tot 15 jaar. Voor auto’s van 15 jaar en ouder gelden gereduceerde tarieven.

832

Hoewel u met een geschorste auto niet de weg op mag, worden er uitzonderingen gemaakt voor het vervoer naar een garage in verband met APK keuring of voor deelname aan bijvoorbeeld oldtimer evenementen.

Uw oldtimer verzekeren

Een WA verzekering is voor uw geschorste klassieker natuurlijk niet noodzakelijk, er bestaat immers geen rijrisico binnen deze periode. Wel is het belangrijk dat uw klassieker tijdens restauratie verzekerd is tegen diefstal, brand of andere schade die kan ontstaan tijdens dit proces. Ook wanneer u uw oldtimer zelf opknapt in uw eigen garage, is het goed om te weten dat de auto niet onder uw inboedelverzekering valt en dus echt apart verzekerd moet worden.

Ook raden wij u aan om uw auto na de restauratie opnieuw te laten taxeren, aangezien de kans groot is dat de waarde van de auto is toegenomen. Wij bieden een verzekering die rekening houdt met uw restauratieproject. Via onze website kunt u eenvoudig uw huidige verzekering vergelijken of direct uw premie berekenen.  

11 januari 2019

In het nieuws

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen