Uw oldtimer en ruitschade

28 augustus 2020

Onderhoud en schade

Bijna iedere auto-eigenaar in Nederland krijgt wel eens te maken met ruitschade. Ook uw oldtimer kan door allerlei factoren ruitschade oplopen. Bij een klein sterretje kan dit gelukkig vrij eenvoudig verholpen worden, maar welke kosten dekt uw oldtimerverzekering bij ruitschade?

Autoruiten zijn helaas kwetsbaar voor schade. Een simpel opspattend steentje kan al direct voor een lelijke barst of sterretje in uw ruit zorgen. De schade kan ook groter zijn, bijvoorbeeld omdat een dief uw ruitje intikt of door een aanrijding met een dier, persoon of ander voertuig.

Het belangrijkste advies is dat u ongeacht de omvang van de ruitschade dit zo snel mogelijk laat repareren. Zo voorkomt u namelijk dat een klein sterretje alsnog kan uitscheuren en de schade veel groter wordt. Maar hoe werkt het herstellen van ruitschade bij oldtimers en welke kosten dekt uw oldtimer verzekering?

Wat te doen bij ruitschade aan uw oldtimer?

Soms weet u precies wanneer u de ruitschade heeft opgelopen, maar soms komt u er bij kleine scheurtjes en barstjes pas later achter. In beide situaties is het belangrijk dat u de ruitschade zo snel mogelijk laat repareren.

Gaat het om een klein sterretje of een barst? Dan kan dit vrij eenvoudig gerepareerd worden met speciale hars. Dit is dezelfde techniek die bij reguliere auto’s wordt gebruikt. Is de schade groter en moet de gehele autoruit vervangen worden? Dan zijn de herstelwerkzaamheden complexer. Moderne auto’s hebben doorgaans een verlijmd raam al dan niet met sensoren. Bij oldtimers is het raam meestal met rubbers vastgezet.

Afhankelijk van de omvang van de schade moet u langs de garage of komt er een ruithersteller bij u thuis. Controleer eerst welke ruitschadehersteller een contract heeft met uw oldtimer verzekeraar! Niet iedere schadehersteller kan bovendien werken met oldtimers.

838

Ruitschade in het buitenland

Het kan natuurlijk ook gebeuren dat u bijvoorbeeld tijdens een vakantie ruitschade in het buitenland oploopt. In dat geval raden wij u aan om eerst contact op te nemen met uw oldtimer verzekeraar.

Soms kunt u in de omgeving terecht bij een geschikte schadehersteller, maar met name bij kleine schade kan een verzekeraar u adviseren om er na uw vakantie bij uw eigen vertrouwde garage voor langs te gaan.

Bij grote schade bijvoorbeeld door een ingetikt ruitje kan een lokale garage ook eventueel voor een noodoplossing zorgen, waarmee u in ieder geval veilig naar huis kunt rijden.

Wat dekt uw oldtimer verzekering?

De reparatiekosten voor schadeherstel of vervanging van uw autoruit kunnen flink in de papieren lopen. Met name doordat het vervangen van een ruit bij oldtimers meer werk en kunde vereist. Een goede oldtimer verzekering dekt deze kosten gelukkig.

Bij ons bent u zowel met een WA Beperkt Casco als een WA Volledig Casco gedekt bij ruitschade in binnen- en buitenland. Met alleen een WA dekking bent u wel gedekt als u ruitschade aan derden veroorzaakt, maar niet voor ruitschade die uw eigen oldtimer oploopt.

Let op dat de voorwaarden op het gebied van ruitschadedekking per oldtimer verzekeraar kunnen verschillen. Het kan daarom verstandig zijn om meerdere verzekeringen met elkaar te vergelijken.

28 augustus 2020

Onderhoud en schade

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen