Uw oldtimer veilig achterlaten wanneer u op vakantie gaat

20 juli 2021

Inbraak en preventie

Eindelijk is het zover vakantie! Het is in bepaalde mate weer mogelijk om met het vliegtuig naar het buitenland te reizen. Lekker onbezorgd op vakantie, maar hoe zit het nu met de beveiliging van uw oldtimer? Want terwijl u op vakantie bent, is de dievengilde aan het werk.

Toeren door het prachtige Nederland

De vakantietijd is weer aangebroken en dit betekent voor u als oldtimereigenaar dat u weer kunt toeren op de verschillende prachtige autoroutes in Nederland. U kunt bijvoorbeeld toeren langs de prachtige en imposante kastelen die Nederland te bieden heeft. Daarnaast heeft Nederland ook routes langs historische steden en verbluffende natuurgebieden waar u enorm van kan genieten.

Naast de prachtige routes die u binnen Nederland kunt afgaan met uw oldtimer, kunt u er ook voor kiezen om met uw oldtimer de grens over te gaan. Indien u met uw oldtimer over de grens gaat bent u ook in het buitenland verzekerd en kunt u rekenen op pechhulp bij calamiteiten.

943

Op vakantie zonder oldtimer?

Nu dat het reizen met het vliegtuig naar bepaalde buitenlandse landen weer mogelijk is trekken we er massaal op uit. Dit heeft wel als gevolg dat u de oldtimer thuis moet achterlaten. Het is natuurlijk wel zo fijn als de oldtimer bij terugkomst van vakantie nog steeds in de garage staat. Naast woninginbraken, zijn garages/stallingen natuurlijk ook de klos bij dieven.
Met de volgende tips vertellen wij u graag hoe u als oldtimereigenaar uw oldtimer veilig kan achterlaten tijdens uw vakantie.

Veilig achterlaten van uw oldtimer

Door de volgende tips kunt u als oldtimereigenaar een onbezorgde vakantie tegemoet gaan.

Een goede stalling moet de oldtimer natuurlijk beschermen tegen wind en regen. Naast dat uw oldtimer in de stalling beschermt is tegen het weer, moet de stalling ook inbraakproof zijn.
Hier kunt u als oldtimereigenaar voor zorgen, door de volgende maatregelen te treffen:

 • De ramen en deuren voorzien van gecertificeerde sloten;
  Dit zorgt ervoor dat de inbrekers meer tijd nodig hebben om binnen te komen en er dus meer kans is dat de inbrekers opgemerkt worden;
 • Buitenverlichting, de inbrekers staan immers niet graag in de spotlights;
 • Het installeren van een alarmsysteem of beveiligingscamera’s;
  De camera’s leveren keihard bewijs tegen de inbrekers en deze beelden kunnen gebruikt worden tegen de verdachte.

Naast de maatregelen die u kunt treffen om uw garage of stalling te beveiligen, is het ook verstandig om uw eigen oldtimer te beveiligen. Dit kan op de volgende manieren:

 • Het blokkeren van de versnellingspook;
  De versnellingspookklem is ingebouwd en vergrendeld door een beveiligingssleutel.
  Deze sleutel blokkeert zowel de handrem als de versnellingspook in hun functie. Zo wordt voorkomen dat het voertuig onrechtmatig wordt verplaatst.
 • Een Peilzender;
  Veel oldtimereigenaren laten een zogenoemde Peilzender in hun oldtimer plaatsen. Dit is een apparaat die slechts één of twee GPS signalen per dag stuurt. Deze zender is moeilijk te detecteren door inbrekers, omdat deze slechts een seconde per dag een signaal stuurt.
  Wordt de oldtimer dan toch gestolen / ontvreemd dan kan de betreffende oldtimer daarmee makkelijker worden teruggevonden.

Wat dekt de oldtimerverzekering?

Indien het toch een keer voorkomt dat uw oldtimer gestolen wordt dan dekt een goede oldtimerverzekering in ieder geval de financiële schade.

Voor de kosten die u maakt bij het terugvinden van uw geliefde oldtimer wordt u bij onze verzekering tot € 10.000,- gedekt.

Bij partiële diefstal worden de kosten voor de te vervangen onderdelen vergoed, plus de eventuele braakschade. De kosten voor braakschade aan uw stalling / garage vallen onder uw opstalverzekering.

Is oldtimer-verzekering de geschikte verzekering voor u?

Heerlijk op vakantie gaan zonder zorgen te hebben over de veiligheid en beveiliging van uw oldtimer, dat wilt u toch ook?
Wij begrijpen dat geen enkele situatie hetzelfde is en daarom bieden wij een oldtimerverzekering op maat aan, met de beste voorwaarden tegen de laagste premie.

20 juli 2021

Inbraak en preventie

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen