Oldtimer in restauratie verzekeren

10 juni 2015

Verzekeren en financieel

Een oldtimerverzekering afsluiten voor een restauratieproject kan best lastig zijn. Het restaureren van een oldtimer kan namelijk veel geld en tijd kosten. Daarbij komt vaak voor dat veel onderdelen nog niet binnen zijn of in kratten zijn opgeslagen. En het restaureren van een oldtimer gemakkelijk meerdere jaren kan duren. Gelukkig hebben wij mogelijkheden om uw oldtimer tijdens de restauratie te verzekeren op brand en diefstal voorwaarden. Het WA-risico (rijrisico) wordt in dit geval niet meeverzekerd aangezien de auto langdurig in een stalling staat en geen kenteken heeft op geldige APK bezit.

Wij raden aan om bij de start van uw restauratieproject de auto te laten taxeren en dit ná twee of drie jaar weer te doen. De taxateur kent namelijk enkel de waarde toe van delen die aan de oldtimer zitten vastgeschroefd. Losse bumpers of bijvoorbeeld audio-installaties worden dus niet opgenomen in het taxatierapport! De taxateurs waar wij mee samenwerken lichten graag toe hoe dit in zijn werk gaat en wat de kosten zijn die hieraan zijn verbonden.

Zodra u uw auto naar het RDW brengt is het bij ons mogelijk om de auto tijdelijk WA te verzekeren door middel van het chassisnummer. Hierbij is de kortste route naar het RDW verzekerd op basis van het eendagskenteken.

Daarnaast benadrukken wij dat een oldtimer nooit is meeverzekerd op de inboedelverzekering. Dit is helaas niet het geval. Let wel: spullen die uit uw auto zijn gestolen kunnen onder de inboedelverzekering vallen. Hierbij moet u denken aan CD’s, kleding, boeken etc. Controleer altijd voor de zekerheid uw polisvoorwaarden of laat hiervoor een speciale aantekening maken op uw polis.

Voor de beste aanbieding raden wij u aan om een offerteaanvraag bij ons in te dienen. Wij bieden voor deze maatwerk verzekering geen mogelijkheid voor het online berekenen van een premie!

offerteaanvraag voor uw restauratieproject
880

10 juni 2015

Verzekeren en financieel

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen