Clubkorting op uw oldtimerverzekering

Sinds 2015 is het mogelijk om bij ons clubkorting te geven of u lid bent van een FEHAC oldtimerclub of actief bent op een autoforum. Veel verzekeraars willen enkel oldtimerliefhebbers verzekeren en vinden dat clublidmaatschap dit aantoont. Daarom zijn er verschillende verzekeraars die clubkorting geven op uw oldtimerverzekering. De eisen hieromtrent verschillen per verzekeraar.

Lidmaatschap

In Nederland zijn er ruim 200 oldtimerclubs waarbij u zich kunt aansluiten. Overigens hebben sommige clubs bepaalde aanmeldingsvoorwaarden voordat u lid kunt worden van een club, veelal heeft dit betrekking op uw oldtimer. De oldtimer moet bijvoorbeeld in een bepaalde conditie zijn of een bepaalde ouderdom hebben. Met een oldtimer Mercedes kunt u niet zomaar lid worden van een andere merkenclub. Overweeg welke club het beste bij u past en of u hier kennis kunt vinden die u kunt gebruiken voor uw oldtimer. Wellicht wilt u over bepaalde situaties nog leren en kunnen zij u hierbij helpen.

Er zijn Algemene Clubs die zich richten op een bepaald type voertuig (bijvoorbeeld dwergauto’s of ex-militaire voertuigen) of juist in een bepaalde regio actief zijn  (bijvoorbeeld Het Gooi, Friesland of Brabant. Daarnaast zijn er nog meer Merken Clubs die veelal weer onderverdeeld zijn in subcategorieën. Bij de Merkenclubs kunt u veelal terecht voor uw vragen die specifiek op uw oldtimer van toepassing zijn.

Voordelen van een clublidmaatschap

De voordelen van een clublidmaatschap verschillen per club. Jaarlijks zijn er veel meetings, ritten of tochten is er vaak een clubblad of zelfs een onderdelenmagazijn. In ieder geval heeft ieder lid recht op clubkorting op zijn of haar oldtimerverzekering. Let wel: het is meestal niet winstgevend om lid te worden van een oldtimerclub voor enkel de clubkorting op uw oldtimerverzekering, dit is natuurlijk afhankelijk van de hoogte van uw premie.

Link: FEHAC aangesloten clubs, stichtingen en bedrijven.

Voordelen van een clublidmaatschap
Voordelen van een clublidmaatschap