Veelgestelde vragen – Dekkingen

 

Wat is een WA verzekering?

De WA verzekering biedt u dekking wanneer u schade veroorzaakt aan derden tijdens deelname aan het verkeer. Per gebeurtenis bent u bij schade aan de auto van een ander verzekerd tot een bedrag van €2.500.000,- voor materiele schade en tot €6.000.000,- voor schade aan personen. Hulp bij ongevallen is hierbij ook standaard meeverzekerd. Wanneer u schade heeft aan uw oldtimer wordt deze echter niet vergoed. Hiervoor moet een beperkt of volledig Casco verzekering afgesloten worden. Wanneer u met uw auto de weg op gaat, bent u wettelijk verplicht om minimaal een WA verzekering af te sluiten.

Wat is een WA Beperkt Casco verzekering?

Dit is een WA verzekering aangevuld met een aantal extra dekkingen, zoals:

  • Wanneer uw oldtimer wordt gestolen en niet meer teruggevonden
  • Schade door brand of storm
  • Het repareren van ruitschade
  • Schade door aanrijding met een dier
Wat is een WA Volledig Casco verzekering?

Dit is een WA Beperkt Casco aangevuld met een aantal extra dekkingen, zoals:

  • Wanneer u door een stuurfout een sloot in rijdt
  • Wanneer u tijdens het inparkeren tegen een paaltje aanrijdt
  • Als iemand uw klassieker opzettelijk beschadigt

Uw oldtimer is volledig Casco, afhankelijk van uw verzekering, verzekerd tot maximaal de dagwaarde of taxatiewaarde van uw auto. Als u pech of schade in het buitenland hebt, bent u met een volledig Casco ook verzekerd. Hierbij worden bijvoorbeeld transportkosten van de oldtimer naar de dichtstbijzijnde garage of terug naar Nederland vergoed. Uw oldtimer heeft een dekking in alle EU landen en de landen rondom de Middellandse Zee. U kunt deze landen terug vinden op uw groene kaart. Een WA+ volledig Casco dekking wordt soms ook wel een All Risk verzekering genoemd.

Wat is het maximum aantal voertuigen dat ondergebracht kan worden in een verzamelpolis?

U kunt bij ons een onbeperkt aantal auto’s in uw verzamelpolis opnemen.

Wanneer ik kies voor een verzamelpolis, kunnen mijn oldtimers dan ook volledig Casco verzekerd worden?

In het geval van een verzamelpolis kunt u per oldtimer zelf kiezen hoe u deze wilt verzekeren. Zo kunt u ervoor kiezen om het ene voertuig alleen WA te verzekeren, terwijl u een andere klassieker volledig Casco verzekert. Wanneer u aanvullende verzekeringen afsluit, zijn deze automatisch ook van toepassing op alle oldtimers in uw verzamelpolis.

Hoeveel kilometer mag ik rijden met mijn oldtimer?

Dit verschilt per verzekering. Bij de ene verzekeraar mag er tot 5000 km gereden worden, bij de ander is dit 7500 km. Geef bij het afsluiten van uw verzekering aan hoeveel u van plan bent met uw auto te gaan rijden. We zoeken dan samen een gepaste verzekering voor u uit. Heeft u vragen over hoeveel kilometers u per jaar mag rijden met uw auto, check dan uw polis of neem contact met ons op. Ook wanneer u het maximaal aantal kilometers overschrijdt, graag even contact opnemen, zodat de verzekering aangepast kan worden. Indien u dit niet doet, hoeft de verzekeraar de schade aan u of de tegenpartij niet uit te keren.

Let op! Bij sommige oldtimer verzekeringen mag u in de wintermaanden niet de weg op.

Wat is een verhaalsrechtsbijstandverzekering?

Bij het verhalen van materiële schade als gevolg van een ongeval kunnen de kosten flink oplopen. Wanneer u een verhaalsrechtsbijstandsverzekering heeft, worden de kosten voor juridische hulp vergoed bij het verhalen van schade.

Ik rijd niet met mijn oldtimer op de openbare weg. Hoe moet ik deze verzekeren?

Als uw oldtimer niet geschorst is, bent u verplicht om deze minimaal WA te verzekeren. Ook wanneer u uw klassieker niet gebruikt of langdurig gestald heeft staan geldt deze verzekeringsplicht. De verzekeringsplicht vervalt op het moment dat u het kenteken schorst. Let er wel op dat de kosten voor het schorsen van een kenteken bij het RDW vaak hoger zijn dan de premie die u per jaar betaalt voor een WA verzekering. Dit is vooral het geval wanneer uw oldtimer verzekerd is op een verzamelpolis tegen een vaste premie.

Wat is een schadeverzekering voor inzittenden?

Bij een schadeverzekering voor inzittenden zijn zowel u als uw bijrijders gedekt tegen lichamelijke en materiële schade na een ongeluk. De dekking is gelijk aan de geleden schade, met een maximum van €1.000.000,- per gebeurtenis.