Veelgestelde vragen – Taxatie

Wanneer is taxatie verplicht?

Een taxatierapport is enkel nodig indien een oldtimer beperkt casco (WA Plus) of volledig casco (Allrisk) wordt verzekerd. Dan verplicht niet iedere oldtimerverzekeraar dat u uw oldtimer taxeert, het is echter wel verstandig om uw oldtimer te taxeren. Mocht er een schade zijn dan is het lastig om voor een taxateur de waarde van uw oldtimer te bepalen, vooral als deze is gestolen of door een brand verloren is gegaan. Wij raden u daarom altijd aan om uw oldtimer te laten taxeren.

Wat zijn de kosten van taxatie?

Wij werken samen met diverse taxateurs en zij rekenen gemiddeld € 125,- voor een taxatierapport. Er zijn taxateurs die minder rekenen voor een taxatie, maar bij hen zijn er veelal wachttijden van 4 tot zelfs 6 weken. Onze voorkeur heeft het om een taxatie zo snel mogelijk te verrichten, daarom ontvangen wij graag zo snel mogelijk het taxatierapport. Heeft u al een taxateur gevonden? U bent helemaal vrij in het kiezen van een taxateur. De stelregel is dat de taxateur aangesloten dient te zijn bij een branche-organsatie en/of de FEHAC.

Kan mijn bestaande taxatierapport worden overgenomen?

Uw taxatierapport is over het algemeen 2 tot 3 jaar geldig. Verzekeraars accepteren echter alleen taxatierapporten die maximaal een half jaar oud zijn. Bij uitzondering is het taxatierapport iets langer geldig. Wanneer uw taxatierapport minder dan een half jaar oud is, kan deze dus gewoon worden overgenomen.

Hoe vind ik een goede taxateur bij mij in de buurt?

Maak hier een afspraak met een taxateur bij u in de buurt.