Veelgestelde vragen – Voorwaarden

Hoe oud moet de bestuurder zijn voor het afsluiten van een oldtimerverzekering?

Het belangrijkste is dat de bestuurder beschikt over een geldig rijbewijs. Sommige oldtimerverzekeraars discrimineren echter op leeftijd. Veel verzekeraars willen dat de bestuurder minimaal 25 jaar of ouder is. Er zijn echter oldtimerverzekeringen die hier makkelijker mee omgaan of zelfs door de FEHAC erkend zijn als kwalitatief goede oldtimerverzekering.

Heb ik bij schade ook een eigen risico?

Het eigen risico verschilt per verzekeraar. Check uw polis om te zien hoe hoog uw eigen risico is bij schade. Lang niet in alle gevallen heeft u een eigen risico. Ook kunnen wij voor u rekening houden met de cabrio-kap, met name de soft top. Er zijn namelijk verzekeraars die hiervoor een extra eigen risico rekenen.

Waar kan ik de polisvoorwaarden vinden?

De polisvoorwaarden verschillen per verzekeraar. Wij spenderen veel tijd aan het actueel houden en aanvullen van de voorwaarden die voor u zo belangrijk zijn. Een overzicht kunt u hier vinden: polisvoorwaarden oldtimerverzekering. Naast de voorwaarden werken verzekeraars ook met clausules, dit zijn extra toevoegingen die niet standaard op iedere oldtimerverzekering staan. Ook kunt u zelf de voorwaarden checken op uw polis. Heeft u hier meer vragen over? Neem dan graag even contact met ons op.

Wat is de cataloguswaarde van mijn oldtimer?

De cataloguswaarde van uw oldtimer is de waarde van de oldtimer op het moment van afgeven van het kentekenbewijs. De oorspronkelijke cataloguswaarde is in veel gevallen via merkenclubs te achterhalen. In alle gevallen wordt er bij oldtimerverzekeringen niet gewerkt met deze cataloguswaarde. Bij het casco verzekeren (WA plus of Allrisk) wordt deze premie altijd gebaseerd op basis van de taxatiewaarde.

Ik heb geen auto voor dagelijks gebruik. Kan ik een oldtimerverzekering afsluiten?

Het afsluiten van een oldtimerverzekering zonder dagelijkse auto is bij veel verzekeraars niet mogelijk. Heeft u geen dagelijkse auto en wilt u toch een oldtimerverzekering afsluiten, dan helpen wij u graag verder. Het verzekeren van een oldtimer zonder dagelijkse auto is echt maatwerk. Als marktleider op het gebied van oldtimerverzekeringen kunnen we u altijd van dienst zijn. We adviseren u om een offerte bij ons aan te vragen. Neem bij meer vragen even contact met ons op per e-mail (info@reusverzekeringen.nl). Tijdens kantooruren zijn we ook telefonisch bereikbaar op 0183 – 201 115. Of lees meer hierover op onze website: Oldtimerverzekering zonder dagelijkse auto of oldtimer als eerste auto verzekeren.

Ik heb geen dagelijkse auto in bezit, maar heb een auto van de zaak (leaseauto). Kan ik een oldtimerverzekering afsluiten?

Ook als u een auto van de zaak rijdt kunt u een oldtimerverzekering afsluiten. Zolang u bijtelling betaalt over deze auto van de zaak is dit geen enkel probleem. Telt u niet bij en wilt u uw oldtimer dagelijks gebruiken, dan maken wij graag een maatwerk aanbieding voor u.

Wat is het bouwjaar van mijn oldtimer?

Het bouwjaar van uw oldtimer is vaak te herleiden met het voertuigidentificatienummer of het chassisnummer. Makkelijker is om het RDW te raadplegen, door middel van uw kenteken ziet u dan direct alle relevante gegevens. Wil het echt niet lukken dan kunnen ook merkenclubs u hiermee in veel gevallen verder helpen.

 

Mag ik mijn oldtimer uitlenen?

Het is altijd mogelijk om uw oldtimer uit te lenen. Wel is de kentekenhouder aansprakelijk als er een schade voorvalt met uw oldtimer. Ons advies is dan om voorzichtig te zijn met het uitlenen van uw oldtimer. Lang niet iedereen heeft rijervaring met

Mag ik mijn oldtimer verhuren via Snappcar?

Betaalde diensten zoals het verhuren van uw oldtimer via bijvoorbeeld Snappcar is niet standaard meeverzekerd. Gelukkig heeft Snappcar hiervoor ook een verzekering afgesloten zodat uw oldtimer verzekerd is voor deze diensten. Kortom, u mag uw oldtimer verhuren. Houdt er echter wel rekening mee dat Snappcar niet bekend is met oldtimers en dan ook niet verzekerd op basis van taxatiewaarde. Dit kan ervoor zorgen dat u uw oldtimer niet optimaal is verzekerd.

Mag ik de oldtimer gebruiken voor woon-werkverkeer of privédoeleinden?

Er wordt veel gesproken over dagelijks gebruik, woon- werkverkeer, hobbymatig of recreatief rijden. Sommige verzekeraars noemen dit nadrukkelijk in de polisvoorwaarden. Het merendeel van de oldtimerverzekeraars trekt helaas geen duidelijke lijn over het gebruik. Wel staat er op uw polis een kilometrage per jaar en vragen wij bij het afsluiten de kilometerstand van uw oldtimer op. Valt er een schade voor en blijkt dat u zich niet aan de afspraak heeft gehouden? Dan heeft de verzekeraar het recht om de schade niet uit te keren. Wilt u oldtimer verzekeren zonder kilometerbeperking, lees hier dan meer over in onze blogpost.

Welke oldtimers verzekerd Reus Verzekeringen?

Bij Reus Verzekeringen kunnen we elke oldtimer voor u verzekeren. Ook semi-oldtimers zijn bij ons te verzekeren. Voor kampeerauto’s, bestelauto’s en vrachtwagens hebben wij geen mogelijkheden. Heeft u hier meer vragen over? Neem dan even contact met ons op.