Fiscale bijtelling voor uw oldtimer

Indien uw auto ouder is dan 15 jaar, dan kunt u gebruik maken van een bijtelling van 35% over de dagwaarde (huidige waarde van uw auto) en is de cataloguswaarde niet langer het uitgangspunt voor de bijtelling. Er zijn meerdere manieren waarop u de waarde van uw oldtimer kan opgeven. Hierbij kunt u denken aan:

  • Aanschafwaarde
  • Taxatiewaarde
  • Veilingprijzen

Deze bijtelling gaat pas in op de maand waarin uw auto daadwerkelijk 15 jaar oud wordt. Over de periode daarvoor worden nog de oude bijtellingsregels toegepast, kortom bijtelling over de cataloguswaarde.

Voor ondernemers is deze regeling daardoor bijzonder interessant. U kunt ook kiezen om geen bijtelling af te dragen. Hier gelden echter andere spelregels voor.

Geen bijtelling

Het is ook mogelijk om geen bijtelling te betalen. Hierbij dient een sluitende kilometerregistratie te overhandigen of een verklaring af te geven waarin u verklaart dat u enkel zakelijk met uw auto rijdt. Het is daarnaast ook mogelijk om twee auto’s te bezitten waarbij u er één van de twee uitsluitend zakelijk gebruikt en over de andere bijtelling betaalt.