Oldtimer als eerste auto verzekeren

Een oldtimer als eerste auto verzekeren is zoeken naar een verzekering die feitelijk niet bestaat. Een oldtimerverzekering gaat in sommige gevallen tot maximaal 10.000 kilometer per jaar. Daarnaast zijn er veel oldtimerverzekeringen die  tot 7.500 kilometer per jaar gaan. Bij een oldtimer als eerste auto verzekeren gaat het veelal om meer kilometers per jaar en is een autoverzekering meer passend. Lees hier over meer in: Wanneer kun je een auto als oldtimer verzekeren


Toch uw oldtimer als eerste auto verzekeren

Wij zijn specialist in het verzekeren van oldtimers en semi-oldtimers. Daarom kunnen wij uw oldtimer ook verzekeren op basis van taxatiewaarde met meer dan 12.000 kilometers per jaar. Zelfs voor de zakelijke rijder hebben wij uitstekende verzekeringsmogelijkheden. Dit is maatwerk en hiermee staan wij u graag te woord.


10.000 km per jaar met een oldtimer rijden

Oldtimerverzekeringen gaan in veel gevallen tot maximaal 7.500 kilometer en soms zelfs tot 10.000 kilometer per jaar. Dit omdat oldtimers meestal binnen staan en enkel met mooi weer op de weg komen. In de onderstaande grafiek ziet u het gemiddeld aantal gereden kilometers per jaar per personenauto (bron: CBS). Hieruit kunt ook redeneren waarom er geen verzekeraars zijn die een oldtimerverzekering hanteren die boven de 10.000 kilometer per jaar komt, hierop is een hobbymatige/recreatieve verzekering tenslotte niet passend. Daar bovenop komt dat oldtimerverzekeraars de afgelopen jaren een hoge schadelast hebben gehad doordat er verzekeringen zijn afgesloten met 7.500 kilometer per jaar, waarop vervolgens een veelvoud van het aantal kilometers werd gereden. Dit staat niet in lijn met de lage premie waar enkel de echte oldtimerbezitter wel voor in aanmerking komt.

cbs-aantal-kilometers-per-jaar

Oldtimerverzekering vergelijken

“Een oldtimerverzekering vergelijken is snel gedaan en geeft duidelijkheid in uw mogelijkheden. Hoe lager het aantal kilometers per jaar, hoe lager de premie. Diesel en LPG auto’s hebben meestal een toeslag op de premie.”

Bereken uw premie

Oldtimer als eerste auto verzekeren


Wanneer een oldtimerverzekering afsluiten en andere vragen: