Oldtimer als tweede auto verzekeren

Een oldtimer verzekeren als tweede auto is bij de meeste verzekeraars geen enkel probleem. Een oldtimerverzekering is meestal goedkoper dan een gewone autoverzekering en werkt niet met schadevrije jaren of een bonus/malus-regeling. Veelal heeft een oldtimerverzekering echter minder kilometers op de polis staan (3.000, 5.000, 7.500 of soms 10.000 km) waar u zich aan moet houden. Het kan zijn dat u met uw oldtimer meer kilometers rijdt en een oldtimerverzekering niet de gewenste uitkomst biedt. Dan denken wij graag met u mee in de juiste verzekeringsoplossing. Wij zijn tenslotte specialist op het gebied van oldtimer verzekeringen.

Mijn zoon/dochter gebruikt de tweede auto (oldtimer). Kan dat?

Lang niet alle verzekeraars accepteren zomaar dat uw zoon of dochter de oldtimer gebruikt als goedkope uitkomst. Jeugdige bestuurders zijn tenslotte voor verzekeraars een zwaarder risico en daardoor behoudend in het aanbieden van deze constructie. Er zijn verzekeraars die geen dekking bieden aan jonge bestuurders of bijvoorbeeld een verhoogd eigen risico hanteren. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Mijn zoon/dochter gebruikt de tweede auto (oldtimer). Kan dat?
Mijn zoon/dochter gebruikt de tweede auto (oldtimer). Kan dat?

Wanneer kun je een auto als oldtimer verzekeren?

“De premie van een oldtimerverzekering is een stuk lager, oldtimerverzekeraars houden die lage premie graag in stand door enkel en alleen échte liefhebbers toe te laten. Zij passen bij een echte oldtimerverzekering. Niet iedere oudere auto is daardoor als oldtimer te verzekeren. “

 

Lees meer