Recreatief gebruik en een oldtimerverzekering

Algemeen bekend is dat oldtimerverzekeringen een stuk goedkoper zijn in vergelijking met reguliere autoverzekeringen. Doordat er met oldtimers zorgvuldig wordt omgegaan zorgt dit voor een zeer lage premie. Hoe lager het aantal kilometers per jaar, hoe lager uw premie is. Daarnaast zijn de meeste oldtimerbezitters ouder en hebben zij veel rijervaring.

Veel verzekeraars vereisen daarom ook dat u een dagelijkse auto in bezit heeft om misbruik van de voordelige premie te voorkomen. Daarnaast worden er veelal kilometerbeperkingen opgelegd en moet de bestuurder minimaal 25 jaar oud zijn en moet bij veel verzekeraars de oldtimer in een stallingbox of garage staan.

De lage premies kunnen worden aangeboden omdat er weinig gebruik  wordt gemaakt van de oldtimers en de bezitters veelal ouder zijn en meer rijvaardigheid hebben. Het komt daarom regelmatig voor dat oldtimerverzekeraars discrimineren op leeftijd. Er zijn bijna geen verzekeraars die jeugdige bestuurders willen verzekeren met een oldtimerverzekering.

De afgelopen tijd is er veel misbruik gemaakt van de voordelige oldtimerverzekering. Houdt er rekening mee dat bij schade uw kilometerstand wordt opgevraagd. Bij overschrijding van het aantal kilometers op uw polis heeft de verzekeraar namelijk het recht om de schade niet uit te keren. Neem daarom altijd bij overschrijding van het aantal kilometers contact met ons op.

1046

Oldtimerverzekering voor dagelijkse gebruik

Het is helaas niet om uw oldtimer te verzekeren als dagelijkse auto op het oldtimer-tarief. Daarvoor verwijzen wij u door naar onze rekenmodule voor uw dagelijkse auto. Ditzelfde geldt voor bezitters van oldtimers die hiernaast geen auto hebben voor dagelijks gebruik.

De kleine lettertjes bij recreatief gebruik van uw oldtimer

Wij zijn op de hoogte van alle polisvoorwaarden en wijzen u graag op de risico’s van het dagelijks rijden van een oldtimer, terwijl u opgeeft dat u de oldtimer enkel recreatief gebruikt. Wij wijzen u erop dat wij enkel de polisvoorwaarden in dit voorbeeld uitlichten, er bestaat altijd de mogelijkheid dat verzekeraars nog clausules toevoegen aan uw polis waarin de dekking van uw oldtimer voor dagelijks gebruik nóg verder wordt beperkt.

De partners van Oldtimer-Verzekering.nl waar wij exclusieve samenwerkingen mee hebben.

ASR

ASR

ASR is nauw verwant met de Europeesche en voert daardoor een oldtimerverzekering die via tussenpersonen in heel Nederland wordt aangeboden.

Bovemij

Bovemij

Bovemij is nauw verwant met de BOVAG en heeft een enorm expertise in de automotive-branche en heeft haar eigen verzekeringsbedrijf.

De Goudse

De Goudse

De Goudse is een zelfstandige en onafhankelijke verzekeringsmaatschappij, opgericht in 1924, met ruim 800 medewerkers. In Nederland werkt zij voor haar distributie samen met het onafhankelijke, professionele intermediair.

Europeesche

Europeesche

Europeesche Verzekeringen verzekert al bijna een eeuw alles rondom vrijetijdsbesteding. Van fietsen, varen en motorrijden tot campervakanties en verre reizen.

REAAL

REAAL

REAAL is een Nederlandse verzekeraar met een compleet aanbod van verzekeringsproducten voor particuliere en is een van de grootste Nederlands verzekeraars.

SAA Verzekeringen

SAA Verzekeringen

SAA Verzekeringen is een volmachtverzekeraar en handelt namens verschillende verzekeraars en ondersteunt daarnaast tussenpersonen in schade-afwikkeling en administratie

Unigarant

Unigarant

Dochter voor 100% van ANWB en gespecialiseerd in particuliere verzekeringen. Enkel tussenpersonen en reisbureaus werken samen met Unigarant.

Nationale Nederlanden

Nationale Nederlanden

Nationale-Nederlanden is een financiële dienstverlener die producten en diensten aanbiedt op het gebied van verzekeringen, pensioenen en bankactiviteiten aan ruim 6 miljoen particuliere en zakelijke klanten in Nederland. Al meer dan 175 jaar helpen onze medewerkers mensen zorgen voor wat zij écht belangrijk vinden.