Momenteel kunnen wij uw trouwauto niet verzekeren

Wij hebben momenteel geen mogelijkheden voor het verzekeren van trouwauto’s. Ons advies is om uw auto te verhuren via een verhuurplatform als Snappcar. Zij verzekeren uw auto gedurende de verhuur op een speciale polis. Ondertussen zijn wij met verzekeraars in onderhandeling om dit weer te kunnen aanbieden.

Wij raden u aan om uw auto via een deelplatform aan te bieden. Hierbij kunt u uw oldtimer verzekeren voor het normale/recreatieve gebruik en op het moment dat u uw auto verhuurt via een platform gaat er een extra verzekering in via Allianz. Zodra de verhuurperiode is beëindigd wordt deze verzekering weer stopgezet. De voordelen van verhuren via een deelplatform:

 • U heeft geen nadelige gevolgen van een schade op uw no-claim.
 • Uw klant heeft geen hoog eigen risico € 250,-
 • U neemt af naar uw gebruik, u betaalt nooit teveel.
 • U kunt gemakkelijk uw verhuurder screenen.
 • 24/7 ontvangt u pechhulp

Daarnaast is ons advies om uw auto te laten taxeren en dit taxatierapport door te sturen aan Snappcar. Zo zijn zij op de hoogte van de waarde van uw klassieker.

Trouwauto verzekeren

Via Oldtimer-Verzekering.nl is het geen enkel probleem om uw oldtimer als trouwauto te verzekeren. Voor het trouwauto verzekeren gelden maatwerk-tarieven die niet op de website kunnen worden berekend. Zelfs voor exotische auto’s zoals Ferrari’s hebben wij mogelijkheden voor het verzekeren als trouwauto.

trouwauto verzekeren

Als gespecialiseerd oldtimerverzekeraar zijn wij dagelijks actief met het verzekeren van oldtimers. Zo hebben wij een groot netwerk van dealers, taxateurs en reparateurs. Door onze intensieve contacten met verzekeraars kunnen wij gemakkelijk voor u technische vragen neerleggen. Zelfs voor bijzondere risico’s werken wij samen met verzekeraars uit Engeland en de Verenigde Staten.

Aandachtspunten trouwauto verzekering

 • Verhuurt u met of zonder chauffeur?
 • Legt u het eigen risico neer bij uw huurder?
 • Let op uw schadevrije jaren als verhuurder.
 • Hoe minder schade, hoe lager de premie.

Er zijn oldtimer verzekeringen die het incidenteel gebruik van de oldtimer als trouwauto goedkeuren. De meeste verzekeraars vinden het echter lastiger zodra de oldtimer structureel wordt verhuur, aangezien dan veelal de schadelast en dus het risico hoger worden. Het komt daarnaast ook voor dat verzekeraars speciale eisen stellen, zoals bijvoorbeeld het werken met een opdrachtbevestiging en algemene voorwaarden waardoor u een deel van het risico afwentelt op uw klant.

Neem voor meer informatie contact met ons op! 0183 – 201 115. Of vraag een offerte op.

Reacties

 • Frans
  19 augustus 2018

  Interpolis via de Rabobank geeft aan dat de oldtimer verzekering ook bruiloften etc dekt tot max 15 keer per jaar. Misschien is dat iets? Mvg Frans

  • Mark Reus
   30 augustus 2018

   Goedemorgen Frans,
   Klinkt goed! Helaas werkt Interpolis enkel samen met Rabobank. Wij kunnen daardoor helaas de producten van hen niet aanbieden.
   groeten,
   Mark Reus – Reus Verzekeringen

 • HJ
  7 mei 2018

  Helaas heeft snappcar nu ook geen oplossing meer. Ze zijn er mee bezig.
  Heb zelf een oldtimer van 45 jaar en wil deze 5-8 keer per jaar verhuren voor bruiloften. Echter kan dit nu nergens verzekerd worden.

  Snappcar hoopt er medio 2018 (juni/juli) uit te zijn met Allianz. Zodat oldtimers met taxatierapport weer verzekert kunnen worden.

 • Erwin de Jager
  6 november 2017

  Goeden dag,

  Ik heb een ford mustang van 1969. Deze auto is getaxeerd op
  22000 euro.
  Deze auto wil ik verhuren voor bruiloften (5-10× per jr).
  Hij is momenteel wa+ verzekerd, maar moet all risk verzekerd worden.
  De auto wil ik verhuren zonder chauffeur(dus zelf rijden.)
  Met deze auto wordt 3000 km per jaar gereden.

  Zou u mij een offerte kunnen sturen?

  Alvast bedankt!

  Met vriendelijke groet,
  Erwin de Jager

  • Mark Reus
   7 november 2017

   Beste Erwin,
   Zou je een offerte kunnen aanvragen? Dan kan ik telefonisch het een en ander met doorspreken. Link: Offerte aanvragen.
   groeten,
   Mark Reus

 • Nancy Horsten
  4 november 2017

  Ik heb een kever cabriolet uit 1969. Deze auto is getaxeerd op 16.000 Euro.
  Deze willen wij incidenteel gaan verhuren (5-10 keer per jaar) Kun je voor mij een offerte maken voor een AR verzekering?

  • Mark Reus
   5 november 2017

   Beste Nancy,
   Dit hangt ervan of de Volkswagen Kever met of zonder chauffeur wordt verhuurd. En met wat voor doeleinden. Ik hoor het graag.
   groeten,
   Mark Reus

 • Diede Saarloos
  21 augustus 2017

  Hi, welke gegevens heb je nodig om mijn Mustang uit 1973 te verzekeren. Hij wordt af en toe ingezet als trouwauto waar zelf in gereden kan worden

  • Mark Reus
   21 augustus 2017

   Belangrijkste is de getaxeerde waarde van de auto, het aantal kilometers per jaar en het aantal verhuren per jaar. Voor het enkel WA verzekeren van trouwauto’s hebben wij geen mogelijkheden.

Uw reactie toevoegen

Via onderstaand formulier kunt u uw reactie toevoegen.