Wegenbelasting oldtimer

Voor oldtimers is er een speciale regeling die u vrijstelt van de wegenbelasting. Hierbij is het van belang wanneer uw auto voor het eerst in gebruik is genomen. Sinds 1 januari 2014 is de leeftijdsgrens voor vrijstelling verhoogd. Dit betekent dat uw auto minimaal 40 jaar oud moet zijn, wilt u hier gebruik van kunnen maken. Deze vrijstelling krijgt u automatisch als de datum eerste toelating op uw kentekenbewijs minimaal 40 jaar geleden is.

In het geval dat u niet automatisch vrijstelling hebt gekregen, kunt u deze alsnog aanvragen via de website van de belastingdienst. Hier vindt u het formulier ‘Verzoek motorrijtuigenbelasting vrijstelling‘, waarmee u de vrijstelling alsnog aan kunt vragen. Wanneer u een auto die 40 jaar of ouder is op uw naam zet, dan krijgt u de vrijstelling automatisch. Deze regeling geldt echter niet voor vrachtauto’s en autobussen die bedrijfsmatig gebruikt worden.

Wilt u berekenen of u recht hebt op vrijstelling? Dit kunt u doen met de ‘Rekenhulp overgangsregeling oldtimers‘. Er is ook een overgangsregeling voor auto’s die nog geen 40 jaar oud zijn. Bij deze auto’s geldt een zogenaamd ‘kwarttarief’. U hoeft dan minder wegenbelasting te betalen voor uw oldtimer.  Tussen december en februari mag u dan echter niet de weg op met uw oldtimer.

Verzoek motorrijtuigen belasting vrijstelling:

verzoek motorrijtuigen belasting vrijstelling

Rekenhulp overgangsregeling oldtimers:

rekenhulp overgangsregeling oldtimers

Overgangsregeling voor oldtimers:

overgangsregeling voor oldtimers