3 Tips om succesvol uw oldtimer te verkopen

12 maart 2021

Verzekeren en financieel

Wilt u uw oldtimer verkopen? Dan komt daar een hoop bij kijken. Het belangrijkste is dat u een eerlijke prijs krijgt voor uw klassieker en het verkoopproces zo soepel mogelijk verloopt. Weet u bovendien al waar en hoe u uw oldtimer te koop wilt aanbieden? Met deze tips vindt u sneller de juiste koper!

Geregeld publiceren wij artikelen gerelateerd aan het kopen van een oldtimer, maar het kan natuurlijk ook zijn dat u juist uw oldtimer wilt verkopen. Misschien wordt het onderhoud u teveel, heeft u geen plek meer in uw garage of wilt u van de financiële lasten af.

Wat uw reden ook is om uw oldtimer van de hand te doen, wij geven u graag tips voor een succesvolle verkoop.

Bepalen van de verkoopprijs oldtimer

In de eerste plaats wilt u natuurlijk weten welke verkoopprijs u mag vragen voor uw oldtimer? De actuele waarde van uw oldtimer is van meerdere (technische) kenmerken en factoren afhankelijk.

Hieronder hebben wij de belangrijkste informatie die u nodig hebt voor de verkoop op een rij gezet.

Merk/model, type of uitvoering

Dit spreekt natuurlijk voor zich. Het is vooral belangrijk om te vermelden of uw oldtimer een speciale editie of uitvoering betreft. Dergelijke exemplaren zijn namelijk doorgaans zeldzamer.

Ook het bouwjaar mag natuurlijk niet ontbreken, evenals vermelding van het type brandstof (benzine of diesel).

795

Onderhoudsgeschiedenis en matching numbers

In een eerder verschenen artikel zijn wij al uitgebreid ingegaan op het begrip ‘matching numbers’. Voor de waarde van uw oldtimer is het belangrijk dat er nog zoveel mogelijk originele onderdelen aanwezig zijn. Met name investeerders en beleggers hechten hier veel waarde aan.

Als het goed is heeft u voor uw oldtimer de nodige documentatie, waaronder een lijst met onderdelen en bijbehoren cijfercodes. Die cijfercodes moeten overeenkomen met de codes op de fysieke onderdelen.

Daarnaast is het ook belangrijk om voor zover mogelijk aan te tonen dat u de oldtimer goed heeft onderhouden en of er ooit herstelwerkzaamheden hebben plaatsgevonden. Vaak heeft u hiervoor een onderhoudsboekje of documentatie.

Kilometerstand

Net als bij moderne auto’s heeft de kilometerstand van uw oldtimer invloed op de waarde. Des te hoger de kilometerstand, des te lager de waarde. Een oldtimer met weinig gereden kilometers heeft doorgaans minder slijtage ondergaan.

Marktwerking

Uiteindelijk is de actuele waarde van uw oldtimer ook afhankelijk van marktwerking. Hoeveel exemplaren rijden er nog rond en wat vragen andere aanbieders voor vergelijkbare oldtimers? Met een stukje online marktonderzoek kunt u dergelijke vragen beantwoorden.

Vindt u het desondanks toch lastig om een goede verkoopprijs te bepalen? Dan kunt u uw oldtimer ook laten taxeren door een specialist. Hiervoor betaalt u natuurlijk wel een vergoeding, maar bent u verzekerd van de juiste waarde voor uw oldtimer.

Uw oldtimer te koop aanbieden

Heeft u de juiste verkoopprijs bepaald en alle relevante informatie over uw oldtimer verzameld? Dan is het tijd om met uw oldtimer de markt op te gaan. Er zijn meerdere manieren waar u dit kunt doen.

U kunt uw oldtimer zelf aanbieden via websites als Marktplaats of via een andere online auto verkoopwebsite.

De andere mogelijkheid is om uw auto via een veiling(website) te verkopen. Afhankelijk van de beoogde verkoopprijs kunt u gebruikmaken van een veilingsite als Catawiki of uw oldtimer via een veilinghuis aanbieden. Er zijn ook gespecialiseerde garages zoals Wim Prins die uw oldtimer voor u kunnen verkopen. Wanneer u een derde partij inschakelt voor de verkoop betaalt u daar natuurlijk een vergoeding voor.

Tot slot is het ook mogelijk om uw oldtimer via een oldtimerclub of in eigen kring onder de aandacht te brengen.

12 maart 2021

Verzekeren en financieel

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen