Alfa Romeo viert zijn 112e verjaardag in stijl

19 juli 2022

Besproken oldtimers

Alfa Romeo is een van de meest iconische automerken ter wereld en bereikte dit jaar een respectabele mijlpaal. Al meer dan 112 jaar werken de Italianen aan de ontwikkeling van hoogwaardige, sportieve bolides en is deze prestatie dan ook op een gepaste manier gevierd.

Het verhaal van Alfa Romeo startte op 24 juni 1910 toen er in Milaan een nieuwe autofabriek werd opgericht onder de naam Società Anonima Lombarda Fabbrica Automobili, oftewel ALFA. Enkele jaren later nam de Napolitaanse ondernemer Nicola Romeo het bedrijf over, waarna hij de naam veranderde in Alfa Romeo.

 

Net als veel andere beroemde automerken begon Alfa Romeo in de racerij, om later uit te groeien tot een van de absolute smaakmakers van de Italiaanse auto-industrie met legendarische coureurs als Tazio Nuvolari en Enzo Ferrari, maar ook bijzondere overwinningen als het allereerste wereldkampioenschap in de autosport met de P2, tot de zege in het eerste Formule 1-wereldkampioenschap met de Alfetta 158.

1109

Alfa Romeo waardevolle oldtimer

RM Sotheby’s is de absolute nummer één op het gebied van veilingen van klassieke auto's. De auto's die geveild worden zijn onder andere zeldzame antieke, klassieke, sport- en raceauto's. 

 

Eén van de meeste kostbare oldtimers die RM Sotheby’s ooit geveild heeft, was de Alfa Romeo 8C 2900B. In 2016 ging voor maar liefst $19,800,000 de Alfa Romeo 8C 2900B uit 1939 onder de hamer. Het bijzondere aan deze oldtimer is dat carrosseriebouwer Carrozzeria Touring zich erover ontfermde en er slechts 12 van zijn gebouwd.

Viering van het Alfa Romeo-jubileum

Alfa Romeo heeft een speciale plaats in de harten van vele autoliefhebbers over de hele wereld. De Italiaanse autofabrikant vierde dan ook op 24 juni publiekelijk zijn jubileum. 

 

Van vrijdag 24 tot en met zondag 26 juni werd in het Arese Museum, waar enkele van de meest iconische Alfa Romeo's ooit zijn gemaakt, een weekend vol evenementen voor alle ‘Alfisti’ georganiseerd. Alles stond klaar voor de liefhebbers van het merk, die elk jaar vanuit de hele wereld naar Arese komen om hun trots en passie voor alles wat met Alfa Romeo te maken heeft met elkaar te delen.Als kers op de taart werd op zondag 26 juni ook de 60e verjaardag van de Alfa Romeo Giulia gevierd.

Alfa Romeo oldtimer verzekering

Bent u trotse eigenaar van een Alfa Romeo oldtimer en op zoek naar een geschikte verzekering? Wij werken samen met maar liefst 13 verzekeraars die 23 verschillende oldtimerverzekeringen kunnen aanbieden. Door deze nauwe samenwerkingen zijn we altijd op de hoogte van de beste deals. Wij hebben inmiddels verschillende Alfiste mogen helpen met het vinden van een geschikte verzekering voor hun Alfa Romeo, tegen de goedkoopste premie en met de beste voorwaarden.

19 juli 2022

Besproken oldtimers

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen