Beleggen in aandelen of oldtimers?

4 augustus 2017

Verzekeren en financieel

Voor de meeste mensen is de aanschaf en het bezit van een oldtimer vooral hobbymatig. De afgelopen jaren zijn oldtimers echter ook steeds populairder geworden als belegging. Dit is geen verrassing, aangezien sommige oldtimers binnen enkele jaren enorm in waarde kunnen stijgen en voor veel geld worden geveild.

Momenteel levert sparen weinig tot niks op. Om toch rendement uit uw eigen vermogen te halen is beleggen een interessant alternatief, waarbij men als snel denkt aan aandelen of obligaties. Door de stijgende huizenprijzen heeft daarnaast ook het beleggen in vastgoed flink aan populariteit gewonnen.

Een minder bekende maar tegelijkertijd toch zeer lucratieve belegging zijn oldtimers. Zeker wanneer u veel affiniteit heeft met oldtimers is dit een leuke optie. Wij leggen graag uit waarom.

970

Rendement op wielen

Wellicht heeft u de sensatieverhalen al eens voorbij zien komen. Een bijna weggeroeste oldtimer die in een oude schuur wordt gevonden en na een stevige opknapbeurt voor een bedrag met zes nullen wordt geveild.

Op onze website hebben wij al diverse artikelen gewijd aan deze zogenoemde Barn finds. Dit zijn natuurlijk de mooiste verhalen met het hoogst haalbare rendement, maar de kans dat dit u overkomt is zeer klein.

Desalniettemin kan iedere oldtimer een goede investering zijn. Dit komt voort uit het feit dat oldtimers steeds zeldzamer worden omdat ze simpelweg uit de productie zijn gehaald. Ook het merk en model bepalen de waarde. Het spreekt voor zich dat een Ferrari vaak meer waard is dan een Opel.

Dat wil overigens niet zeggen dat een Ferrari per sé de grootste waardestijging heeft. Soms zitten de grootste waardestijgingen juist in minder bekende merken, zoals bijzondere modellen van Lancia.

Wat ook bijdraagt aan de waarde van uw oldtimer zijn bijbehorende voorwerpen en accessoires zoals handleidingen, sleutelhangers en andere merchandise die specifiek bij de oldtimer horen.

Wat maakt van een oldtimer een unieke belegging?

Het grote voordeel van een oldtimer is dat dit niet alleen een investering op papier is, maar dat u ook direct plezier kunt beleven aan uw belegging. Een oldtimer is immers een fysieke belegging waar u in kunt rond rijden, mee kunt deelnemen aan evenementen en een feest is voor het aanzicht in uw garage.

Een ander bijzonder voordeel is dat u uw oldtimer belegging kunt verzekeren en zelfs het rendement kunt verzekeren! Zo bieden wij een verzekering waarbij u de meerwaarde kunt meeverzekeren. Op het moment dat er iets gebeurt kijken wij dus niet alleen naar de taxatiewaarde, maar ook naar de actuele waarde. Op deze manier beperkt u dus een deel van het financiële risico.

Ook kunt u door ons uw volledige oldtimercollectie laten verzekeren. Hierdoor maakt het dus niet uit als uw oldtimers weinig of zelfs helemaal geen kilometers maken. Veel verzekeraars willen namelijk alleen oldtimers verzekeren als ze een minimaal aantal kilometers per jaar maken.

Niet risicoloos

Zoals bij iedere belegging geldt ook voor het beleggen in oldtimers dat er geen garantie is op winst. Naast de aankoop moet u daarnaast ook kosten maken voor stalling en onderhoud, zaken die uw rendement drukken. De vraag is dus of u een oldtimer aanschaft als belegging of voornamelijk voor recreatieve doeleinden.

Financieel rendement blijft desondanks een belangrijk potentieel voordeel van oldtimers. Om het financieel risico te beperken raden wij u daarbij aan om een goede oldtimerverzekering af te sluiten.

4 augustus 2017

Verzekeren en financieel

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen