BMW oldtimers uitgelicht

25 september 2017

Besproken oldtimers

De rijke geschiedenis van BMW die inmiddels meer dan 100 jaar teruggaat, kent tal van prachtige klassiekers die steeds populairder worden. Dit is niet alleen te danken aan het fraaie design, maar ook aan de degelijke bouwkwaliteit. Hoog tijd om eens een paar bijzondere BMW young- en oldtimers uit te lichten.

BMW is een van de weinige automerken waarvan de hedendaagse modellen net zo geliefd zijn als hun voorgangers. Het was voor ons dan ook niet eenvoudig om een selectie te maken, want de keuze is enorm!

De BMW Z1

We beginnen met een bijzonder sportieve semi-oldtimer, de BMW Z1. Eigenlijk wordt dit model beschouwd als de eerste waardige opvolger van de 507 roadster.

Eind jaren ‘80 rolde het eerste exemplaar van de band en bleek het meteen een ware hit te zijn. Sindsdien volgden er nog vele Z series. De BMW Z1 heeft een pittige 6 cilinder motor die goed is voor 170 pk.

Wat deze semiklassieker echt bijzonder maakt zijn de portieren. Deze zakken namelijk net als een autoraam naar beneden. Kortom, de BMW Z1 serie staat vooral garant voor op en top rijgenot, maar is zeer zeldzaam. Op Gaspedaal.nl zijn momenteel slechts 14 BMW Z1’s te vinden.

978

De BMW M1

Wie op zoek is naar een zeldzaam racemonster komt bij de BMW M1 terecht. Wat deze BMW zo bijzonder maakt is dat de M1 tot nu toe de eerste en voorlopig enigste BMW met een middenmotor is.

In eerste instantie was de M1 gebouwd om te racen, maar zover is het helaas nooit gekomen. De BMW M1 is eind jaren ‘70 gebouwd en er zijn uiteindelijk maar 450 exemplaren vervaardigd. Met een kleine 300 pk moest deze auto zich kunnen meten aan Ferrari en Porsche.

U zou kunnen stellen dat ondanks het fraaie design en krachtige middenmotor de BMW M1 eigenlijk nooit de kans heeft gekregen die het verdiende.

979

De BMW 3 serie

Een serie die in dit overzicht absoluut niet mag ontbreken ia de BMW 3 serie.

In 1975 werd de eerste BMW 3 E12 geproduceerd. De modellen die daarna volgden zijn de 316, 318, 320 en de 320i. In tegenstelling tot de BMW 5 serie zijn de 3 serie modellen een slag kleiner.

Op den duur werd de 4 cilinder motor vervangen door een 6 cilinder motor, waardoor ze ook steeds sneller en krachtiger werden. Vandaag de dag zijn deze klassiekers nog altijd zeer geliefd en gewild bij verzamelaars.

980

BMW Isetta

Als we een flinke stap terug in de tijd maken komen we bij wellicht een van de meest opvallende modellen van BMW, de Isetta.

Gedurende de tweede helft van de jaren ‘50 werd de Isetta op de markt gebracht. Wat deze zeer kleine auto vooral kenmerkt is het portier aan de voorkant van de auto.

981

Uw BMW oldtimer verzekeren

Bent u ook de trotse eigenaar van een BMW oldtimer en zoekt u een verzekeraar die uw passie voor oldtimers deelt en daarom begrijpt wat uw BMW nodig heeft? Bereken dan direct uw premie via onze website of vergelijk eenvoudig alle beschikbare oldtimerverzekeringen.

25 september 2017

Besproken oldtimers

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen