De leukste automusea die u in de winterperiode kunt bezoeken

12 november 2021

Evenementen

De dagen worden korter en de temperatuur daalt. Daarom kiezen veel oldtimereigenaren ervoor om de klassieker in de winterstalling te plaatsen en meer vrije tijd omhanden hebben. Om verveling te voorkomen hebben wij voor u een aantal persoonlijk favoriete automusea onder elkaar gezet.

Zodra de wintertijd aanbreekt gaan de meeste oldtimers weer in de winterstalling. Gelukkig is er voor petrolheads die maar niet genoeg kunnen krijgen van auto’s een ruim aanbod automusea binnen en buiten Nederland om te bezoeken in deze periode.

Alleen al in Nederland zijn er momenteel meer dan dertig automusea. Het aanbod varieert van grote gevestigde namen tot uit de hand gelopen hobby’s.

Ook bij onze oosterburen kunnen autofans zich aan veel moois vergapen. Een ´roadtrip´ naar een van de Duitse automusea kan het perfecte vakantieplan zijn als u dit bijvoorbeeld combineert met een bezoekje aan de Duitse kerstmarkt.

Wij hebben voor u een selectie gemaakt met onze persoonlijke favorieten.

Louwman Museum, Den Haag

Door vele autokenners wordt dit museum gezien als het mooiste automuseum van Nederland en misschien wel van de wereld. Met beroemde klassiekers zoals de auto van Kuifje, een James Bond auto en zelfs een Cadillac van Elvis Presley.

De totale collectie is opgebouwd door twee generaties van de familie Louwman. De allereerste auto is door Dodge- en Chrysler-importeur Pieter Louwman toegevoegd. Deze wagen was een Dodge type 30 uit 1914.

Het Louwman Museum is drie keer verhuisd. Tussen 1969 en 1981 vestigde het museum zich in Leidschendam, waarna het voor 30 jaar (tot 2010) in Raamsdonksveer stond. Vandaag de dag valt de indrukwekkende autoverzameling in Den Haag te bezichtigen.

1019

Mercedes-Benz museum, Stuttgart

Een groot complex van maar liefst 16.500 vierkante meter waar Mercedes-Benz het middelpunt is. Ook als u geen Mercedes rijdt of zelfs geen fan bent van het Duitse automerk is het toch zeker de moeite waard om hier langs te gaan.

Het museum bevindt zich recht tegenover de Mercedesfabriek en biedt onderdak aan 160 Mercedes oldtimers. De oudste exemplaren stammen uit 1900. De architectuur van het gebouw is adembenemend en onderweg kunt u het vermogen van uw eigen auto testen op de geliefde Duitse ‘autobahn’.

Het museum van Mercedes is al met al een indrukwekkende ervaring en goed te combineren met een vakantie naar het buitenland. Rond de kersttijd is daarbij de moeite waard om een tussenstop te maken bij een lokale kerstmarkt.

1020

Automuseum Schagen

Dit is een goed voorbeeld van een ‘uit de hand gelopen’ hobby. Een mooi verhaal van een transporteur die de liefde vond voor auto’s.

Arie Kapitein is de oprichter van een indrukwekkende verzameling oldtimers. Met merken zoals DAF, Rolls-Royce en meerdere soorten fietsen, bromfietsen en motorfietsen is er genoeg te zien in deze grote schuur.

Automuseum Schagen is gratis te bezoeken en krijgt zijn inkomsten voor onderhoud via donaties. Het is geen museum waar u in één keer bent uitgekeken, want eens in de tijd staan er bijzondere exemplaren die niet uit eigen collectie komen. Op deze manier blijft het automuseum in Schagen zich continu vernieuwen.

1021

Online museumtour vanuit uw eigen stoel

Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn veel musea gaan nadenken over een creatieve oplossing waarmee men nog steeds hun collecties kunnen bewonderen. Sinds 2020 zijn er meerdere automusea daarom virtuele tours gaan aanbieden. Zo kunt u vanuit uw luie stoel automusea overal ter wereld bezoeken.

Wij hebben voor u een overzicht gemaakt van de mooiste virtuele automusea.

Oldtimerverzekering

De winterperiode komt er aan en om schade van pekel en vocht te voorkomen doen oldtimereigenaren hun klassieker in de stalling. Maar ook in winterstalling is een goede oldtimer verzekering van belang en helpen wij u graag de juiste samen te stellen.

12 november 2021

Evenementen

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen