De leukste autopuzzeltochten van Nederland

23 april 2024

Evenementen

Mark Reus

Voor degene die tijdens tourriten met een oldtimer nog wat meer uitdaging zoekt, worden er jaarlijks door heel het land verschillende puzzeltochten voor auto’s georganiseerd. Wij lichten een aantal bijzondere autopuzzeltochten uit.

Voor iedere autoliefhebber is het fantastisch om met een oldtimer een tourrit te maken langs de mooiste plekken die Nederland te bieden heeft. Nog leuker is het om met een klassieker deel te nemen aan een autopuzzeltocht. Het spelelement door de puzzels en opdrachten maken dit soort autoritten tot een bijzondere belevenis. 

In Nederland zijn er diverse autopuzzeltochten te boeken, waarvan een groot deel gratis is en 365 per jaar te rijden. Wij lichten een aantal interesse routes voor u uit en vertellen hoe u tijdens deze tochten verzekerd bent van zowel een mooie dag als een goede schadedekking.

1182

Autopuzzeltocht Drenthe

Drenthe staat naast zijn mooie natuur en pittoreske dorpen vooral bekend om de hunebedden. Het is dan ook geen verrassing dat veel van de autopuzzeltochten in Drenthe langs deze historische plekken verlopen. 

Een van de populairste autopuzzeltochten van deze regio is langs de Drentse Esdorpen. De route begint in Gees, een klein dorp met een beschermd dorpsgezicht. Vanuit daar verloopt de route onder meer langs Orvelte, een van de mooiste dorpen van Nederland en autovrij, wat het een uitstekend moment is om met uw oldtimer een tussenstop te maken. Na 64 kilometer eindigt de puzzelrit in Diever.

Heeft u zelf geen oldtimer, maar wilt u wel graag ouderwets genieten van Drenthe? Dan kunt u onder andere een Daf puzzelrit boeken

1183

Autopuzzeltocht Zeeland

Door zijn indrukwekkende geschiedenis herbergt Zeeland een aantal boeiende autoroutes, waarin water een centrale rol speelt. Om deze plekken te ontdekken is de Zeeuwse Eilanden route een uitstekende optie. 

Vanuit het Watersnoodmuseum in Ouwekerk rijdt u over indrukwekkende waterkeringen als de Deltawerken, de Brouwersdam en de gigantische Zeelandbrug. Onderweg kunt u genieten van de vergezichten over de Noordzee en spot u wellicht een zeehond. Na ongeveer 2,5 uur heeft u de 91 kilometer lange puzzelroute afgelegd en finisht u in Ouddorp.

1184

Autopuzzeltocht Achterhoek

De Achterhoek is een geliefde vakantiebestemming. Niet alleen vanwege zijn befaamde worstenbroodjes en diverse natuur, maar ook vanwege zijn rijkdom aan historische kastelen en landgoederen. 

Om een aantal van deze prachtige parels te bewonderen boekt u de Achterhoekse Landgoed route. U begint in Doesburg, een van de Hanzesteden in Nederland met meer dan 150 monumentale gebouwen. Langs de 60 kilometerlange puzzelroute ontdekt u meerdere landgoederen. Ook kunstliefhebbers kunnen met deze tocht hun hart ophalen, door onder andere Gallerie 1880 te bezoeken. De route eindigt in Groenlo, waar u onder meer de monumentaal historische boerderij Het Reirinck kunt ontdekken.

Wilt u het coulisselandschap van de Achterhoek in alle rust ontdekken? Dan kunt u ook de autoroute van de gemeente Lochem nemen, die u langs landgoed Huis de Voorst, Huis Verwolde en Kasteel Ampel leidt.

1185

Verzekerd tijdens autopuzzeltocht

Wilt u met uw oldtimer deelnemen aan een van deze of andere puzzeltochten? Dan bestaat uiteraard altijd het risico dat u schade rijdt. Controleer daarom eerst of uw klassieker tijdens toertochten verzekerd is. Sommige autoverzekeraars nemen bijvoorbeeld in hun polis een dekkingsbeperking op voor als u deelneemt aan bepaalde evenementen.

23 april 2024

Evenementen

Mark Reus

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen