Goede voornemens voor oldtimereigenaren

10 januari 2020

In het nieuws

Bij het begin van een nieuw jaar horen ook goede voornemens. Natuurlijk kennen we allemaal de bekende doelen zoals gezonder eten, meer bewegen en stoppen met roken. Als eigenaar van een mooie klassieker kunt u natuurlijk ook zeer toepasselijke voornemens opstellen om van 2020 weer een mooi oldtimer jaar te maken!

Als trotse eigenaar van een oldtimer wilt u natuurlijk volop genieten van uw klassieker. Dan is het een goed idee om stil te staan bij hoe u misschien nog beter voor uw bolide kunt zorgen.

Daarnaast staan er de komende maanden een aantal interessante evenementen op het programma voor liefhebbers van klassiekers die u niet wilt missen. Waar bovendien de meeste mensen al bezig zijn met het plannen van hun vakantie, is dit voor u een mooi moment om leuke roadtrips uit te stippelen. Genoeg stof tot nadenken dus!

Onderhoud oldtimer

Wellicht staat uw oldtimer nog in de winterstalling te wachten op het eerste voorjaarszonnetje. Dan is juist nu het ideale moment om uw onderhoudsroutine na te lopen en na te denken over hoe u dit jaar nóg beter voor uw klassieker kunt zorgen.

Zijn er bijvoorbeeld bepaalde onderdelen die dit jaar echt aan vervanging toe zijn? Is het alweer een tijd geleden dat u de leren bekleding heeft behandeld? Als het om onderhoud gaat zijn er altijd wel verbeterpunten te vinden.

971

Uw oldtimerverzekering

Klassieke auto’s zijn doorgaans geen goedkope hobby. Daarom is het zonde als u onnodig veel betaalt voor uw oldtimerverzekering. Bovendien wilt u niet het risico lopen op vervelende verrassingen als u bij uw verzekeraar moet aankloppen. Klopt bijvoorbeeld de huidige taxatiewaarde van uw oldtimer nog?

Pak daarom uw polis erbij, lees deze aandachtig door en neem de tijd om uw huidige verzekering te vergelijken. Wie weet kan uw verzekering wel goedkoper of beter. In ieder geval heeft u door deze controle de zekerheid dat alles optimaal is geregeld.

Trek erop uit!

Een van de leukste aspecten van een oldtimer is natuurlijk het maken van mooie toertochten. Zowel in Nederland als Europa zijn er ontelbare leuke en prachtige routes te vinden. Stel uzelf als doel om bepaalde routes af te leggen en blijf dit niet uitstellen.

Naast interessante tochtjes staan er ook weer een aantal leuke evenementen gepland voor oldtimer- en autoliefhebbers. Wat dacht u van de Interclassics Maastricht die begin dit jaar plaatsvindt. Verder gaat in maart de Capital Cars & Classics in Amsterdam weer van start. Pak uw agenda erbij en begin met plannen!

972

Op zoek naar een nieuwe klassieker

Een nog ambitieuzer doel voor dit jaar is wellicht de zoektocht naar uw eerste of volgende oldtimer. Ongeacht uw budget is er niets zo spannend als de zoektocht naar een nieuw exemplaar.

Behoort u tot de gelukkigen die zich een zeer zeldzame Ferrari of Porsche via een veiling kunnen veroorloven? Of zoekt u juist een unieke Barn find die u weer helemaal in ere gaat herstellen? In beide gevallen is het belangrijk dat u goed voorbereid aan uw zoektocht begint. Lees ook onze tips waar u op moet letten bij de zoektocht naar een oldtimer.

Heeft u al goede voornemens gemaakt? Met de bovenstaande suggesties bent u in ieder geval verzekerd van (wederom) een mooi oldtimer jaar!

10 januari 2020

In het nieuws

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen