Op onze hotlist: De Nissan Skyline

6 juli 2021

Hotlist

Een future classic met enorm veel potentieel. We leren de de Japanse (JDM) auto’s steeds beter kennen en ze worden alleen maar populairder. De toenemende bekendheid komt onder andere door bijzondere verhalen en verschijningen in films. Het meest opvallende is de recent explosief gestegen waarde van met name de latere generaties.

Een lange geschiedenis

De Nissan Skyline serie bestaat al meer dan 60 jaar. De Japanse auto’s zijn inmiddels een historisch meesterwerk en niet alleen door hun opvallende uitstraling, maar ook vanwege de destijds innovatie techniek. De Skyline serie is al langere tijd populair, maar toen de Skyline R30 lanceerde nam de populariteit pas echt een vlucht.

949

De brute maar sportieve buitenkant in combinatie met 200 pk maakt een fijne combinatie. Tijdens de lancering van dit model werd het importeren van auto’s een verdien model. Importeurs merkten dat zij veel geld konden verdienen door de Skyline exemplaren met winst door te verkopen.

Nissan liet het niet zitten bij de R30 en evolueerde door. Vervolgens werden de R31, R32, R33 en R34 over een periode van 10 jaar geïntroduceerd. Ondanks een relatief korte periode tussen de lancering van de auto’s, wist Nissan de technieken uitstekend te ontwikkelen.

Bekendheid slaat toe

De populariteit in Amerika groeide en de Skyline kreeg in Europa veel fans. Vooral onder de groepen millenials en generatie Y ontstonden er fanaten. Dit komt onder andere doordat de Skyline schitterde op het witte doek. De Japanse auto’s spelen een grote rol in de filmserie ‘The Fast and the Furious’.

Deze bekendheid zorgt ervoor dat liefhebbers erg creatief worden met de Nissans. Jong en oud begonnen met het modificeren van de bolides. Bij een aantal bijzondere modificatieprojecten reed de auto met meer dan 800 pk over het wegdek. Wanneer de Skyline R34 uit Japan word geëxporteerd is deze uitgerust met een motorblok die beschikt over 280 pk en een acceleratie snelheid van 4,9 seconden.

Waardeontwikkeling

In een eerder verschenen artikel over de Nissan Skyline werd er een waarde geconstateerd van €45.000. Dit was voor de GT-R uitvoering in uitstekende staat. Tegenwoordig betaal je minimaal €60.000 voor dezelfde auto. Omdat deze Nissan alleen geproduceerd werd in Engeland, Australië en Japan is het stuur aan de rechterkant. Hierdoor zal het lastig zijn om een model te vinden met het stuur aan de linkerkant.

6 juli 2021

Hotlist

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen