Onderhoudsprojecten waar u juist nu mee aan de slag kunt

10 april 2020

Onderhoud en schade

Waarschijnlijk heeft u als gevolg van de verspreiding van het coronavirus nog nooit zoveel vrije tijd om handen gehad. Dit biedt u de mogelijkheid om eindelijk projecten op te pakken waar u normaal gesproken niet snel aan toe zou komen. Wij geven u een aantal inspiratieklusjes zodat u straks weer met veel plezier met uw oldtimer de weg op kan!

Nu iedereen als gevolg van het coronavirus thuis zit grijpen veel mensen deze situatie aan om klusjes in en rondom het huis op te pakken. Ook uw oldtimer kan wellicht extra aandacht gebruiken.

In eerder verschenen blogartikelen zijn wij al uitgebreid ingegaan op routine onderhoudsklussen, zoals het rijklaar maken van uw bolide voor het nieuwe seizoen. Er zijn ook genoeg tijdrovende onderhoudsprojecten die u normaal gesproken minder snel oppakt, maar waar u nu eindelijk alle tijd voor heeft.

Helaas zijn onderdelen als gevolg van de coronacrisis momenteel moeilijker te verkrijgen en is een bezoek aan de plaatselijke bouwmarkt minder eenvoudig. Gelukkig zijn er ook genoeg onderhoudsprojecten voor uw oldtimer waar u wel de meeste spullen voor in huis heeft. Zo combineert u het nuttige met het aangename!

Opruimen van de garage/werkplaats

Wellicht staat het opruimen van uw garage of werkplaats niet bovenaan uw takenlijst, maar het is wel een project waar u veel profijt van heeft.

973

Om uw oldtimer in topconditie te houden heeft u veel gereedschap, onderhoudsproducten en werkruimte nodig. Helaas kan een garage of werkplaats snel rommelig worden, waardoor u eerder dingen kwijtraakt. Neem deze daarom eens grondig onderhanden. Taken die u zoal kunt oppakken:

  • Sorteren en organiseren – Ligt alles op een logische plek en bij elkaar?
  • Poetsen en boenen – Tijdens een grote schoonmaak kunt u ook de binnenkant van kasten en laden meenemen. Haal ook spullen van hun plek en vergeet de verlichting niet.
  • Gereedschap schoonmaken en repareren – Goed gereedschap is immers het halve werk!
  • Inventariseren – Heeft u nog genoeg spullen op voorraad voor uw oldtimer? Wat moet er eventueel vervangen worden?
  • De garage zelf opknappen – Misschien kan ook uw garage of garagedeur een fris likje verf gebruiken?

Wanneer uw garage of werkplaats weer op orde is, maakt dit het onderhoud van uw oldtimer veel gemakkelijker en efficiënter.

Tijdrovende oldtimer onderhoudsprojecten

Het is een uitstekend moment om grotere onderhoudsprojecten die vaak meerdere dagen in beslag nemen op te pakken. Vaak zijn dit ook klussen waar veel oldtimereigenaren een beetje tegenop kijken. Maar door juist eerst deze projecten op te pakken creëert u rust in uw hoofd.

Een mooi voorbeeld is het onder handen nemen van alle roestplekken op uw oldtimer, eventuele lekkageproblemen op te lossen of eindelijk dat nieuwe onderdeel te installeren dat al lang in de kast ligt te wachten.

Voor deze grotere onderhoudsprojecten is een goede voorbereiding van essentieel belang. Zet een stappenplan op papier wat u precies wilt gaan doen, zodat u een plan van aanpak heeft. Probeer daarbij ook grotere taken op te splitsen, zodat u er minder tegenop kijkt om zaken op te pakken. Door vervolgens taken af te strepen wordt het project als geheel overzichtelijker en heeft u eerder een voldaan gevoel.

974

Inspectie en onderzoek oldtimer

Wanneer is de laatste keer geweest dat u de oldtimer écht tot in detail heeft nagelopen? Door onderdelen uit elkaar te halen komt u op plekken die u tijdens een onderhoudsbeurt eerder overslaat. Bovendien is dit een ideale gelegenheid om meer te weten te komen over uw klassieker.

Pak de handleiding erbij en ga aan de slag! Begin vooraan en werk langzaam naar achteren toe. Vergeet ook zeker niet de autobanden te controleren!

Komt u geen bijzonderheden tegen, dan weet u dat u met een gerust hart de weg op kunt. Komt u echt een complex probleem of mankement tegen? Dan is het beter om een vakkundig monteur erbij te halen. Veel garages en monteurs zijn met aangepaste coronamaatregelen nog wel aan het werk of kunnen u telefonisch verder helpen.

Tot slot raden wij u aan om met dit mooie weer de weg op te gaan, met name nu het een stuk rustiger is. Maar houd ook op de weg in ieder geval anderhalve meter afstand!

10 april 2020

Onderhoud en schade

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen