Op onze hotlist: De eerste generatie Ford Mustang (1964 – 1973)

19 augustus 2021

Hotlist

De eerste generatie van de Ford Mustang is wellicht de meest iconische Amerikaanse klassieker. Geen wonder dat dit model een van de best verkochte Ford’s ooit werd. Van de eerste generatie Mustang werden 607.000 exemplaren verkocht tot 1967, wat de verkopen van het A-model van Ford overtrof.

Door het succes van de Mustang volgden andere Amerikaanse merken het voorbeeld van Ford met onder meer de Chevrolet Camaro, AMC Javelin en de Dodge Challenger. De eerste generatie van de Ford Mustang is niet alleen populair in de Verenigde Staten, maar ook in Europa. Dit blijkt uit een onderzoek van Hagerty. Volgens de veilingwebsite zijn er de afgelopen tien jaar meer dan 20.000 exemplaren naar het buitenland verscheept. Dit is meer dan welke Amerikaanse oldtimer ooit.

996

Over de afgelopen tien jaar bracht alleen al het Verenigd Koninkrijk meer dan 2.300 exemplaren binnen de landsgrenzen, maar ook in de Arabische Emiraten (283 exemplaren) en Nieuw-Zeeland (149 exemplaren) is de Ford Mustang populair.

Geschiedenis van de Ford Mustang

In april 1964 kwam de eerste generatie Ford Mustang op de markt. Dit exemplaar ging als warme broodjes over de toonbank en het model was extreem populair in de Verenigde Staten.

Op de eerste dag werden er 22.000 orders geplaatst en binnen vier maanden waren er reeds 100.000 verkocht. De vroege Mustang’s kenmerkten zich door de lange neus en de korte achterkant. Om deze reden werd deze Ford’s ook wel de ‘’Pony Car’’ genoemd.

De eerste generatie van de Ford Mustang had in tegenstelling tot andere modellen absoluut geen films of series nodig om een icoon te worden. Toch verkreeg de Mustang nog meer populariteit door meermaals op het witte doek te stralen in onder andere de James Bond-film Goldfinger en de Franse komedie Le Gendarme de Saint-Tropez.

Technische specificaties Ford Mustang

De eerste Mustang kwam in drie varianten: een coupé, fastback en een cabriolet.

Wat betreft de motor was er veel mogelijk bij dit model, beginnend bij een 105 pk sterke 2.8 straight six over, een 4.7 Windsor V8 met 200 pk tot een 7.0 liter Cobra Jet V8 met 375 pk. De Mustang weet een acceleratiesnelheid te behalen van 9,2 seconden en een topsnelheid van 194 km per uur. Het verbruik van de Mustang is 16,4 liter per 100 km.

In Nederland betaalt u voor een eerste generatie geïmporteerde Ford Mustang in redelijke tot goede  onderhoudsstaat tussen de €30.000 en €35.000.

Uw Ford Mustang oldtimer verzekeren

Bij Oldtimer-verzekering kunt u terecht voor het verzekeren van uw Amerikaanse oldtimer, terwijl wij voor moderne Muscle cars een eigen sportwagenverzekering bieden.

19 augustus 2021

Hotlist

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen