Op onze Hotlist: de MGB Roadster (1962)

20 januari 2023

Hotlist

De MGB Roadster is één van de populairste MG-modellen ooit. In het Verenigd Koninkrijk en Nederland werd het zestigjarige jubileum daarom uitgebreid gevierd. Wat maakt deze iconische Brit zo bijzonder?

 

De MGB Roadster verving in 1962 de MG MGA, mede omdat kopers een krachtigere motor verlangden. Eerder was al de MG-T Series vervangen.

Bij de lancering was de MGB behoorlijk modern ten opzichte van andere Roadster-modellen uit dezelfde periode. De auto had een zelfdragend koetswerk en een tandheugelstuur, wat toentertijd vrij zeldzaam was voor dit type auto.  

De MG RV8 was de tweede variant van het model. Deze werd van 1992 tot 1995 geproduceerd en er zijn ruim 2.000 exemplaren van verkocht. In 1995 werd de MG RV8 vervangen door de MG F. 

In de achttienjarige productie van de MGB Roadster zijn er bijna een half miljoen exemplaren verkocht. Dit gaf hem de titel van ‘Best verkochte cabrio ter wereld’. Uiteindelijk werd deze titel weer afgenomen door de Mazda MX-5, die overigens op de MGB Roadster is geïnspireerd.

Ter ere van het zestigjarige jubileum van de MGB Roadster werd op 19 juni 2022 in Waalwijk een grote meeting georganiseerd. 
 

1135

Wat zit er in de MGB Roadster?
De MGB Roadster wordt aangedreven door een viercilinder lijn motor, die voorin in lengterichting is ingebouwd. Het vermogen is 95 pk en meer dan genoeg voor een auto die nog net geen 1.000 kg weegt. 

De oldtimer beschikt verder over achterwielaandrijving en daardoor kan een groter koppel worden overgebracht. Het zorgt ervoor dat de MGB binnen 11,8 seconden van 0-100 km/u gaat en een topsnelheid van ruim 165 km/h bereikt.

De MGB Roadster: een uitstekende investering
De MGB Roadster is nog altijd een vrij populaire oldtimer en het zou niet gek zijn als u deze nog regelmatig voorbij ziet rijden. Buiten de hoeveelheid MGB Roadster-exemplaren die er zijn geproduceerd is deze oldtimer ook nog redelijk betaalbaar. Een exemplaar van de eerste generatie MGB Roadster die in een goede conditie verkeert, heeft momenteel een waarde van circa €15.000. 

Het fijne aan een MGB Roadster is dat onderdelen van deze oldtimer nog steeds worden geproduceerd en wereldwijd te verkrijgen zijn. Zo kunt u genieten van de rijervaring die de oldtimer biedt en hoeft u zich geen zorgen te maken over moeilijk te verkrijgen onderdelen.

Bovendien is de MGB Roadster door diezelfde populariteit een goede investering, ze zijn daardoor erg waardevast. In de afgelopen jaren is deze oldtimer in waarde gestegen.

Met uw MGB Roadster veilig de weg op 
Als u in het bezit bent van een MGB Roadster of een andere prachtige oldtimer, is het wel noodzakelijk om over een passende oldtimerverzekering te beschikken. Bij Oldtimer-verzekering.nl zijn we gespecialiseerd in het verzekeren van unieke en populaire klassiekers, waaronder klassieke Britse cabrio’s.

Door uitsluitend maatwerk te leveren, voorkomen we onderverzekering terwijl u profiteert van de beste dekking voor een lage premie.  

20 januari 2023

Hotlist

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen