Waar let u op bij het vergelijken van oldtimerverzekeringen?

16 juli 2017

Verzekeren en financieel

Wie de trotse eigenaar is van een prachtige oldtimer kan natuurlijk niet zonder een goede oldtimerverzekering. Maar waar let u op bij het vergelijken van oldtimerverzekeringen? Aangezien iedere oldtimer en situatie anders is, geven wij u graag een aantal tips die uw zoektocht naar een goede oldtimerverzekering eenvoudiger maken.

Er zijn genoeg oldtimerverzekeraars, maar niet iedere verzekeraar hanteert dezelfde prijzen en voorwaarden. Door vooraf oldtimerverzekeraars te vergelijken komt u niet alleen tot de beste prijs, maar ook tot de beste voorwaarden en extra’s die aansluiten bij uw wensen.

Zo zal bijvoorbeeld niet iedere verzekeraar een haal- en brengservice bij calamiteiten in het buitenland aanbieden. Ook pechhulp is geen vanzelfsprekendheid bij iedere oldtimerverzekeraar. Of wellicht zoekt u een verzekeraar die meer doet dan alleen verzekeren en bijvoorbeeld met u mee kan denken over zaken als het importeren van oldtimers.

995

Belangrijke oldtimer kenmerken

Als we kijken naar de individuele oldtimer zijn er een aantal kenmerken die bepalend zijn voor de polis van uw oldtimerverzekering. Dit zijn:

  • Het bouwjaar
  • Het type brandstof
  • Het merk
  • Het aantal kilometers dat u er per jaar mee rijdt
  • Huidige kilometerstand
  • Taxatiewaarde
  • Historie van de auto

Het is vanzelfsprekend dat de premie voor het verzekeren van een Ferrari in de meeste gevallen hoger uit komt dan voor een Peugeot. Voor een oldtimerverzekeraar is het verder belangrijk om te weten of u uw oldtimer bezit voor dagelijks gebruik of recreatief gebruik is.

Ook is het belangrijk om te bekijken welke voorwaarden een oldtimerverzekeraar stelt aan de taxatiewaarde. Gaat uw verzekeraar puur en alleen uit van de meest recente taxatie of is eventuele overwaarde meeverzekerd, mocht uw oldtimer in de tussentijd meer waard worden?

Extra voordelen oldtimerverzekering

Naast de financiële dekking kan een oldtimerverzekeraar ook andere voordelen bieden. Bent u bijvoorbeeld aangesloten bij een oldtimerclub of forum? Dan kan dit u vaak een leuke korting op uw premie opleveren.

Andere extra voordelen die verzekeraars kunnen bieden zijn een haal en -brengservice die ook geldt in het buitenland, of het eveneens meeverzekeren van accessoires die specifiek bij uw oldtimer horen. Daarnaast is het zelfs mogelijk om uw complete oldtimercollectie te verzekeren.

Is uw oldtimer het slachtoffer geworden van diefstal? Dan dekken sommige verzekeraars de kosten voor het terugvinden van de auto, zoals voor het inschakelen van een recherchebureau of vindersloon.

Start hier met oldtimerverzekeringen vergelijken

Uiteindelijk bepaalt u natuurlijk zelf welke facetten belangrijk voor u zijn om te verzekeren en hangt dit bovendien sterk af van uw persoonlijke situatie. Het is in alle gevallen in ieder geval prettig als u een oldtimerverzekeraar weet te vinden die met u meedenkt, u zo goed mogelijk kan adviseren en bovenal uw passie voor oldtimers begrijpt.

Op onze website kunt u eenvoudig meerdere oldtimerverzekeringen vergelijken, waarbij rekening is gehouden met de bovenstaande kenmerken. Bovendien kunt u op onze website direct uw premie berekenen.

Ook bieden wij onze eigen oldtimerverzekering waarbij u profiteert van zeer aantrekkelijke voordelen. Uiteraard zijn ook semi oldtimers bij ons van harte welkom. Op onze blog vindt u bovendien nog veel meer artikelen met handige tips en nieuws voor oldtimerbezitters.

16 juli 2017

Verzekeren en financieel

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen