Wat is de ideale stalling voor uw oldtimer?

29 juni 2021

Onderhoud en schade

Een ideale stalling voor uw oldtimer is onmisbaar. De onderdelen van klassiekers zijn vaak kwetsbaarder voor vocht extreme hitte of kou. Een goede rustplaats voor uw oldtimer is uitgerust met een goed beveiligingssysteem. Dit kan al doormiddel van gecertificeerde sloten of een camera. Verzekeraars stellen een goed onderhouden en beveiligde stalling bovendien verplicht.

Waar moet de perfecte stalling aan voldoen?

Een perfecte stalling bestaat uit een paar kenmerken. Zo is de stalling dusdanig ingericht dat uw oldtimer niet beschadigd, vuilvrij, droog en relatief snel rijklaar is blijft. Doordat u een optimale stalling heeft is het starten en uitvoeren van restauratieprojecten veel plezieriger. U zult merken dat het ook efficiënter werkt.

1002

Wij leggen u graag uit hoe u een perfect stalling kunt maken:

  • Goede beveiliging, daar begint het mee. Bevestig een camera of een alarmsysteem. Zorg ook dat de ramen en deuren voorzien zijn van gecertificeerde sloten. Dit schrikt mogelijke inbrekers af.
  • Goede buiten- en binnenverlichting, om incidentele schade te voorkomen. In het donker kan het lastig zijn om uw oldtimer te parkeren. Ook draagt goede buitenverlichting bij aan inbraakpreventie en heeft u binnen beter zicht wanneer u aan het sleutelen bent.
  • Een ideale temperatuur, ligt rond de 15 graden bij een maximale luchtvochtigheid van 40%. Dit is onderzocht door meerdere deskundigen. U kunt de temperatuur reguleren door verwarming of airco.
  • Let op lekkage. Uw oldtimer houdt niet van vocht. Het vocht dat door lekkage ontstaat is zeer aantrekkelijk voor schimmel. Het vocht is dus niet alleen slecht voor uw onderdelen maar ook voor het interieur.
  • Genoeg ruimte, voor gereedschap. En niet alleen voor gereedschap, maar ook voor reserveonderdelen. Het is niet fijn als er spullen in de weg liggen.

Uiteraard heeft niet iedere oldtimereigenaar de faciliteiten om een privé stalling op eigen terrein te hebben voor hun bolide. Gelukkig zijn er genoeg externe partijen die dit graag voor u doen. Sommige stallingsbedrijven bieden extra onderhoudsdiensten aan. Op deze manier is uw oldtimer in optimale staat als u weer de weg op wilt.

Onderhoud van uw oldtimer en stalling

Het onderhouden van uw oldtimer neemt veel tijd in beslag. Dus zorg dat u ook een beetje tijd overhoud voor uw stalling. Een goed onderhouden stalling bespaart u onderhoudsbeurten en bevordert de levensduur van de oldtimer.

Het organiseren van de garage, is niet alleen belangrijk om een ongeluk te voorkomen, u kunt veel efficiënter werken en u hoeft nooit te zoeken naar uw gereedschap. Met name wanneer u werkt aan een restauratieproject is dit onderdeel belangrijk. Tijdens het opruimen van de garage is het verstandig als u alles even poetst en boent. Hierdoor blijft uw gereedschap en garage een fijne en schone omgeving.

Tijdens het proces van onderhoud is het niet overbodig om even te kijken naar beschadigingen. Een likje verf over de garagedeur of muren is niet overbodig, als u denkt dat dit nodig is.

Verzeker u zelf van een goede overwintering

Oldtimereigenaren kunnen meestal niet wachten om weer zo snel mogelijk de weg op te gaan. Toch is een goede stalling geen overbodige luxe voor uw oldtimer. De meeste oldtimerverzekeraars werken bovendien met (winter)stallingsclausule.

Voor een passende oldtimerverzekering die aansluit op uw wensen, is Oldtimer-verzekering overtuigd van maatwerk en persoonlijk contact. Wij denken ook graag met u mee voor een externe of privéstalling voor uw oldtimer.

29 juni 2021

Onderhoud en schade

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen