Betaalbare Britse klassiekers die in waarde kunnen stijgen

22 maart 2023

Besproken oldtimers

Het is soms een uitdaging om bijzondere betaalbare klassiekers te vinden. Hagerty UK heeft een poging gedaan en komt met een aantal aanbevelingen van toekomstige Britse oldtimers die de komende jaren verder in waarde kunnen stijgen.

Als u denkt aan het investeren in klassieke auto’s, is wellicht de eerste gedachte dat dit alleen voor welgestelde miljonairs is weggelegd die grote bedragen spenderen aan zeldzame Lamborghini’s en Porsche’s.

Ook voor petrolheads met een bescheiden beurs is het echter mogelijk om te investeren in oldtimers die de komende jaren in waarde kunnen stijgen. Beleggen in oldtimers is al jaren populair, want wie wil nu niet verdienen aan zijn hobby of er in ieder geval voor zorgen dat de kosten gedekt zijn?

Wel kan het een flinke uitdaging zijn om in deze tijden een betaalbare klassieker te vinden die in waarde kan stijgen. Daarom heeft Hagerty UK taxateurs gevraagd om auto’s van maximaal £15.000 aan te bevelen die mogelijk de komende jaren duurder worden.

Hagerty UK stelt dat waardevolle klassiekers zich onderscheiden door bijvoorbeeld hun design, rijervaring of simpelweg omdat ze anders zijn dan de norm. De lijst van Hagerty UK bevat een aantal betaalbare Britse klassiekers die de komende jaren in waarde kunnen stijgen en wij er daarom graag uitpikken.

Land Rover 90

De driedeurs Land Rover 90 werd in 1984 gelanceerd, een jaar na de vijfduurs 110. In 1990 werd de naam van dit model gewijzigd naar ‘Defender 90’. Vooral de modellen die in deze tussenliggende periode op de weg zijn verschenen kunnen volgens Hagerty UK in waarde stijgen.

De eerste modellen van de Land Rover 90 vieren in 2020 hun 50 jarig bestaan, wat betekent dat de eerste exemplaren binnenkort in aanmerking komen voor de oldtimerstatus.

Sinds de Defender in 2015 officieel met pensioen ging zijn de prijzen van deze Britse terreinbeul flink gestegen en dan met name de eerste driedeurs varianten. Volgens Hagerty steeg het afgelopen jaar de prijs met 5,7%. In Nederland zijn er momenteel nog enkele 90’s te vinden die minder dan €15.000   kosten.

1141

Triumph TR8

Triumph heeft een aantal interessante klassiekers voortgebracht. Eerder schreven wij al over de Stag Mk1 en de Spitfire. Hagerty tipt nu de Triumph TR8, die tussen 1978 en 1980 werd geproduceerd. 

De TR8 wordt door liefhebbers ook wel de ‘Britse Corvette’ genoemd. Deze Triumph is voorzien van een 3,5-liter Rover V8. Bijna alle geproduceerde exemplaren zijn links gestuurd en verkocht op de Amerikaanse en Canadese markt, wat er mede voor zorgt dat het model zo bijzonder is.

In Nederland staan er momenteel twee TR8’s te koop, waarbij de prijzen variëren tussen €12.900 en €23.500.

1140

Bentley Eight

Altijd al eens een echte Britse limousine willen rijden, zonder dat u daarvoor een tweede hypotheek hoeft te nemen? Dan biedt Bentley met onder meer de Eight een toekomstige oldtimer aan die de komende jaren in waarde kan gaan stijgen.

De Eight was tussen 1984 en 1992 Bentley’s ‘instapmodel’ en kostte bij de introductie net geen £50.000. Het model onderscheidde zich onder andere door een grille met gaas in plaats van verticale lamellen en Bentley had de Eight ook iets minder luxe uitgerust dan de Mulsanne waarop hij is gebaseerd.  

Afhankelijk van het bouwjaar en de conditie waarin deze Britse klassieker verkeert, kost een Bentley Eight in Nederland momenteel tussen de €6.250 en €21.750.

Wilt u beleggen in een oldtimer? Let er dan wel op dat u uw beleggingsobjecten goed verzekert

22 maart 2023

Besproken oldtimers

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen