De mooiste autoroutes van Nederland voor uw oldtimer

15 januari 2021

Evenementen

Niets is fijner dan mooie tourritten maken met uw eigen oldtimer. Gelukkig zijn er tal van prachtige autoroutes, vaak dichterbij dan u denkt. Om u alvast op weg te helpen met het uitstippelen van de eerste tripjes met uw oldtimer in het voorjaar, hebben wij een aantal zeer fraaie autoroutes in Nederland voor u op een rij gezet.

Let op dat bezienswaardigheden zoals musea, dierenparken en een groot aantal winkels gesloten kunnen zijn als gevolg van de coronapandemie.

West-Friesland: Een rijkdom aan geschiedenis langs het Markermeer

De Koggenroute voorziet u van prachtige vergezichten over pittoreske landerijen en langs historisch vastgoed in steden als Enkhuizen, Medemblik en Hoorn. De regio weerspiegelt daarmee levendig de periode uit de Gouden Eeuw. Via karakteristieke dorpjes als Schellinkhout eindigt u in de wereldberoemde Beemster. Het dorp heeft niet voor niets een plek op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De route beslaat zo’n 152 kilometer en met name over de rustige binnenwegen en langs het IJssel- en Markermeer is het heerlijk sturen voor oldtimers.

774

Bourgondisch Zuid-Limburg

Een route door het glooiende Zuid-Limburg mag natuurlijk niet ontbreken. De Mergellandroute biedt u niet alleen een indrukwekkende afwisseling in landschap, maar test ook uw stuurmanskunsten. Door de hoogteverschillen wordt uw oldtimer ook flink aan het werk gezet.

De route leidt u langs uitgestrekte landerijen, door dichte bossen en langs typisch Zuid-Limburgse dorpjes vol vakwerkhuizen. In Slenaken, Noorbeek of Eijsden kunt u ongetwijfeld een heerlijke vlaaipunt scoren. De Mergellandroute is ongeveer 110 kilometer lang.

Door de Zuid-Hollandse Bollenstreek

Deze autoroute is natuurlijk op z’n mooist in het voorjaar en neemt u mee langs felgekleurde tulpenvelden in plaatsjes als Lisse, Hillegom en Noordwijkerhout. De wegen zijn ideaal om rustig te cruisen met uw oldtimer en te genieten van alle pracht en praal onderweg. Naast tulpenvelden kunt u bovendien ook een bezoek brengen aan het strand voor een fijne wandeling in kustplaatsen als Noordwijk of Katwijk aan zee.

775

Zuid-Veluwe. Voor het betere stuurwerk

Een heerlijke route voor met name de meer sportieve oldtimers. De 87 kilometer lange autoroute brengt u door de prachtige bosrijke omgeving, heidevelden en zandverstuivingen die deze regio rijk is.

De wegen worden gekenmerkt door tal van haarspeldbochten, die van het rijden zelf een feestje maken. Maak een tussenstop in gezellige dorpjes als Hoenderloo en Otterloo. Indien mogelijk zijn er in deze regio ook tal van toeristische attracties te vinden, zoals het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem of Paleis het Loo.

De Friese meren

Liefhebbers van water en alles wat daarmee te maken heeft zullen zich verwonderen over de schoonheid van de wereldberoemde Friese meren. De 119 kilometer lange autoroute leidt u langs alle waterpret dat Friesland te bieden heeft.

Met name in de zomermaanden kunt u zich hier vergapen aan alle schitterende boten en bootjes op het water. Onderweg komt u langs pittoreske Friese elf-stedendorpjes zoals Sloten en Sneek. De route biedt tal van mooie stopplaatsen en is ideaal voor oldtimers. Uiteraard zijn dit nog lang niet alle prachtige autoroutes die Nederland te bieden heeft, maar wij hopen dat u hier goede inspiratie uit haalt.

Goed voorbereid op pad met uw oldtimer

Na een lange ‘winterslaap’ heeft uw klassieker wat extra aandacht en onderhoud nodig om weer in topconditie de weg op te kunnen. Wie op pad gaat met zijn oldtimer doet er goed aan om altijd even een extra controle uit te voeren als het gaat om brandstof, olie en banden.

Ook is het belangrijk dat u altijd zaken als reservelampjes, een krik en wat basisgereedschap bij zich heeft voor kleine mankementen. Zo gaat u goed voorbereid op pad. Laat uw oldtimer het helaas toch afweten? Met onze oldtimerverzekering profiteert u van onze ‘pech onderweg’ hulp en komt u altijd weer veilig thuis.

Voor wie meer avontuur zoekt, raden wij ons uitgebreide artikel over Noorwegen aan! 

15 januari 2021

Evenementen

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen