Future classics om nu al in de gaten te houden

27 januari 2023

Besproken oldtimers

In 2023 stopt de productie van een aantal iconische auto’s. Er zitten hier een aantal opvallende modellen tussen, die aangemerkt kunnen worden als ‘future classic’. Deze modellen houden hun waarde vast en kunnen zelfs meer waard worden als klassieker. Wij bespreken een aantal toekomstige collecter items.

Door de transitie naar elektrisch rijden stoppen steeds meer fabrikanten de productie van iconische verbrandingsmotoren. Wij bespreken een aantal sportieve auto’s die mogelijk door hun bijzondere aandrijving een future classic kunnen worden. 

Ford GT
De Ford GT is in totaal 1.350 keer geproduceerd en kwam zelfs een enkele keer voor in Nederland, maar in 2023 stopt Ford officieel de productie van dit iconische model.

In tegenstelling tot andere modellen van Ford was het nooit de bedoeling van Ford om veel GT’s te bouwen, om ook zo de exclusiviteit te waarborgen. 

Wat de Ford GT zo speciaal maakte, is dat deze ontworpen is om sportieve prestaties te leveren. Ford produceerde deze generatie van de Ford GT met een simpel doel, namelijk de 24 Uur van Le Mans winnen. In het eerste jaar van deelname was het direct prijs!

Wij vinden het persoonlijk erg jammer dat de productie van de Ford GT is stopgezet, maar bekijken het van de positieve kant en kunnen niet wachten op de volgende generatie.

Door zijn populariteit in combinatie met het beperkte aantal auto’s die er van deze Ford GT zijn geproduceerd kan deze een future classic worden.

 

1136

Lamborghini Aventador
De Lamborghini Aventador werd in 2011 geïntroduceerd door Lamborghini en kent in 2023 zijn laatste productiejaar. De laatste exemplaren zijn in het begin van dit jaar geproduceerd en het model zal de laatste van Lamborghini zijn die enkel en alleen beschikt over een V12. De V12 is nog redelijk nieuw en zullen we zeker terugvinden in de opvolger van Lamborghini Aventador, maar dan samen met een elektromotor om de CO2-uitstoot te beperken.

De Aventador kan nog wel eens een future classic worden door zijn ongelooflijke populariteit onder autoliefhebbers. Zeker de Aventador SVJ, waarvan er slechts 63 zijn geproduceerd en een verwijzing is naar 1963, het jaar waarin Lamborghini werd opgericht. 

1137

Lotus Elise
De lichtgewicht sportwagen onder liefhebbers is de Lotus Elise en keert helaas voorlopig niet meer terug. Sinds 1996 produceert Lotus de Elise en deze wordt opgevolgd door de Emira die, u raadt het al, een elektrische motor heeft. De Lotus Elise stond bekend als een ‘eenvoudige maar verfijnde’ auto vanwege zijn lichte gewicht en minimalistische constructie. De eigenschap van ‘lichtgewicht’ zal de Emira niet hebben, omdat elektrische accu’s vooralsnog zeer zwaar zijn. 

Vanwege zijn populariteit als gevolg van de combinatie van het unieke rijgevoel, prestaties en zijn ontwerp heft de Lotus Elise het volgens ons in zich om over een aantal jaar een toekomstig klassieker genoemd te worden.

Uw (toekomstige) klassieker verzekeren
Bij een (toekomstige) klassieker hoort ook een passende oldtimerverzekering, anders mag u immers niet de weg op. Een oldtimerverzekering van Oldtimer-verzekering heeft vele voordelen ten opzichte van een normale autoverzekering:
 

  • Goedkoper in vergelijking tot een normale autoverzekering;
  • Een professioneel team die graag met u meedenkt;
  • Hoe ouder uw auto, des te lager de premie. 


Neem vandaag nog contact op met Oldtimer-verzekering en vindt de beste voorwaarden voor uw oldtimerverzekering.

 

27 januari 2023

Besproken oldtimers

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen