Een takenlijst voor uw oldtimer die u deze winter kunt afvinken

22 december 2022

Onderhoud en schade

U heeft uw oldtimer waarschijnlijk goed voorbereid op de winterstalling, zodat u deze tijdens het voorjaar weer in topconditie tevoorschijn kan halen. Toch zijn er ook tijdens deze periode weldegelijk een aantal (onderhouds)taken die u moet/kunt uitvoeren aan en voor uw oldtimer. 

Heeft u dit jaar weer vele kilometers gemaakt met uw klassieker of zelfs meegedaan aan mooie toertochten? Helaas moet u het in de komende maanden weer even zonder uw oldtimer stellen, wanneer deze in de winterstalling verblijft. 

Toch is het ook tijdens deze periode nodig om enige aandacht aan uw oldtimer te schenken. Daarnaast zijn er andere zaken aangaande uw klassieker die u juist tijdens de relatief rustige wintermaanden kunt regelen. 

De accu van uw oldtimer op spanning houden

Lang stilstaan is met name voor de accu van uw oldtimer niet bevorderlijk. Indien u niets doet zal de accu langzaam leeglopen en kan bij gebrek aan spanning zelfs defect raken. Het is natuurlijk zonde als u hierdoor een nieuwe accu moet aanschaffen. 

Dit probleem kunt u simpel oplossen door de accu van uw klassieker aan te sluiten op een druppellader. Dit kunt u bijvoorbeeld eens per maand doen, maar er zijn ook slimme druppelladers op de markt die u zonder brandgevaar de gehele winter aangesloten kunt houden. Een slimme druppellader laadt bij wanneer dat nodig is. Een druppellader van bekende merken als CTEK, Vertrex en Absaar kunt u al voor enkele tientjes aanschaffen.

Let op dat wanneer de accu te leeg raakt een druppellader deze soms niet meer kan opladen. In dat geval heeft u een acculader nodig. Wanneer de accu weer vol is, moet de acculader zo snel mogelijk ontkoppeld worden om schade te voorkomen.

1134

Andere zaken om in de gaten te houden tijdens de winterstalling

Naast de accu kan het ook geen kwaad om af en toe de volgende zaken te controleren, zodat u niet later voor vervelende verassingen komt te staan:

  • Controleer de bandenspanning;
  • Kijk onder de oldtimer, om te zien of er geen olie of andere vloeistoffen lekken;
  • Kijk of de ramen van uw oldtimer niet beslaan. 

Ook de winterstalling of garage zelf verdient tijdens de wintermaanden wat aandacht. Controleer of er geen lekkage is, alle deuren nog goed op slot zitten en de temperatuur in uw stalling zich tussen de 12 en 15 graden Celsius bevindt. Ook de luchtvochtigheid mag niet hoger zijn dan 40%. 

Administratie voor uw oldtimer bijwerken

De winterperiode is tevens het ideale moment om de administratie rondom uw oldtimer bij te werken. Is uw oldtimer nog APK plichtig? Plan dan alvast een afspraak bij uw garage in. 

Neem tot slot ook eens uw oldtimerverzekering kritisch onder de loep. Is uw klassieker nog goed verzekerd en voor het juiste bedrag? Misschien is uw oldtimer meer waard geworden? Ook kan het lonen om oldtimerverzekeringen met elkaar te vergelijken. Wellicht kunt u ergens anders betere voorwaarden of een lagere premie krijgen. 

Bent u benieuwd wat wij voor uw oldtimerverzekering kunnen betekenen? Op onze website vindt u een helder overzicht van alle mogelijke dekkingen en voorwaarden. Wij leveren uitsluitend maatwerk en kunnen dankzij ons uitgebreide netwerk aan taxateurs een passende offerte bieden.

22 december 2022

Onderhoud en schade

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen