Zo spaart u ook met een kleinere beurs uw droomoldtimer bij elkaar

24 mei 2022

Verzekeren en financieel

Oldtimers zijn prachtig, maar helaas ook kostbaar. Het is echter een groot misverstand dat zeldzame klassiekers alleen voor de welgestelden zijn weggelegd. Ook met een kleinere beurs kunt u zich namelijk met de juiste spaarstrategie een exclusief exemplaar veroorloven. Wij geven u graag enkele tips zodat uw favoriete oldtimer straks op uw oprit staat.

Het kopen van een bijzondere oldtimer (en dan bedoelen we niet een afgedankte roestbak) is de droom van menig petrolhead. Helaas lijkt die droom niet voor iedereen haalbaar. Voor de meest zeldzame Ferrari’s die voor miljoenen onder de hamer gaan, is dat misschien ook zo. Maar tussen dit voorbeeld en compleet weggeroeste sloopauto’s, bevindt zich nog een wereld aan prachtige exclusieve klassiekers.

Desalniettemin vragen oldtimers tot €50.000 een significante investering. Dan hebben we het niet alleen over de aanschaf, maar ook bijkomende kosten als:

Ongeacht uw financiële situatie, vraagt de aankoop en het bezit van een oldtimer om een goed financieel plan. Voor wie vastberaden is om zijn oldtimerdroom toch achterna te jagen, is er met wat geduld en discipline vaak meer mogelijk dan gedacht!

1101

Zet een spaarfonds op voor uw oldtimer

Open een aparte spaarrekening voor uw oldtimer. Het beste is om elke maand automatisch geld over te laten schrijven van uw betaalrekening naar uw spaarrekening. Let wel op dat u dit bedrag ook daadwerkelijk kunt missen!

Aanvullend kunt u natuurlijk altijd extra geld storten, wanneer u bijvoorbeeld een financiële meevaller heeft. Op deze manier komt u eerder bij uw gewenste spaardoel.

Bezuinigen

Deze tip is natuurlijk van toepassing op elk groot spaardoel. Wanneer u kritisch naar uw huidige uitgaven kijkt, zijn er altijd dingen te vinden waarop u kunt besparen of bezuinigen. Met name besparen op vaste uitgaven is zeer effectief voor het sneller opbouwen van uw spaarpot. Uiteraard bepaalt uzelf hoever u hierin wilt gaan en wat u wilt “opofferen” voor uw spaardoel.

Mogelijk vaste lasten om op te besparen: 

  • Abonnementen op stroom, internet en telefonie;
  • Abonnementen op streamingdiensten;
  • Abonnementen op loterijen en andere kansspelen;
  • Uiteten, eten afhalen of eten laten thuisbezorgen;
  • De glazenwasser of schoonmaakster;
  • Waar mogelijk besparen op boodschappen, kies vaker voor huismerkproducten en probeer meer te letten op aanbiedingen;
  • (Woon)verzekeringen.

Dit zijn uiteraard slechts enkele voorbeelden, maar alles bij elkaar kunt u vaak tientallen tot enkele honderden euro’s per maand besparen op zaken die u niet eens direct zult missen. Afhankelijk van de snelheid waarmee u uw droom voor een oldtimer wilt verwezenlijken, kunt u natuurlijk ook rigoureuzer te werk gaan en bijvoorbeeld een jaar niet op vakantie gaan en andere (grote) aankopen uitstellen.

Het besparen op vaste lasten draagt niet alleen bij aan uw spaardoel, maar is ook nodig om de terugkerende kosten voor uw oldtimer te kunnen bekostigen.

Spullen verkopen

Het bezit van een oldtimer kost niet alleen geld, maar ook tijd. Denk aan onderhoud, maar wellicht wilt u in de zomermaanden ook regelmatig met uw oldtimer op pad of meedoen aan evenementen.

Hierdoor heeft u straks wellicht minder tijd over voor andere hobby’s, die u voor goed geld kunt verkopen. Denk aan een tweede auto, motor, caravan, racefiets, etc.

Blijf alert op bijzondere veilingen en stel indien nodig uw wensen bij

Om uw doel (sneller) te behalen, is het belangrijk om (online) veilingen van oldtimers goed in de gaten te houden. Daarbij is het belangrijk om uzelf op te stellen voor afwijkende scenario’s. Vergelijkbaar met de zoektocht naar een huis, kan het soms nodig zijn om uw wensen gaandeweg bij te stellen.

Wilt u per se die ene specifieke uitvoering zijn of mag dit afwijken? Wilt u concessies doen op de staat van onderhoud en het aantal kilometers op de teller? Wilt u de oldtimer in kwestie uitsluitend van een Nederlandse partij kopen of staat u ook open voor import?

Heeft u uiteindelijk uw langgekoesterde wens behaald? Vergeet dan natuurlijk niet om uw oldtimer goed te verzekeren!

 

24 mei 2022

Verzekeren en financieel

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen