Peugeot oldtimers die u niet mag missen

Geplaatst op vrijdag 8 december 2017 in Besproken auto's

Peugeot heeft bij veel oldtimerliefhebbers een speciaal plekje in hun hart veroverd. Het merk van de leeuw heeft door de jaren heen ongekend veel series en modellen op de markt gebracht. Bovendien zijn veel Peugeot oldtimers redelijk betaalbaar gebleven. In dit artikel lichten wij een paar populaire en bijzondere oldtimers van Peugeot uit.

4 tips om zuiniger te rijden met uw oldtimer

Geplaatst op maandag 4 december 2017 in Uitgelicht
oldtimer zuiniger rijden

De introductie van het nieuwe rijden zal ook u ongetwijfeld niet zijn ontgaan. Veel tips en adviezen richten zich op hedendaagse auto’s. Het goede nieuws is dat veel van deze tips ook voor oldtimers van toepassing zijn!

5 Fabels over het verzekeren van uw oldtimercollectie ontkracht

Geplaatst op maandag 27 november 2017 in Uitgelicht
autoverzameling verzekeren

Welke oldtimerliefhebber droomt er nu niet van om een eigen oldtimercollectie te bezitten? Voor de gelukkige collectie-eigenaren onder ons brengt dit echter ook een aantal praktische uitdagingen met zich mee, want hoe kunt u uw oldtimercollectie zo goed mogelijk verzekeren tegen bijvoorbeeld brand of diefstal? Zitten verzekeraars wel te wachten op oldtimers die voornamelijk stil staan of geen Nederlands kenteken hebben?

Alfa Romeo verzekert mensen al meer dan honderd jaar rijgenot

Geplaatst op donderdag 16 november 2017 in Besproken auto's
Alfa Romeo uitgelicht

Een zeer gewild en geliefd oldtimermerk is Alfa Romeo. Zoals zoveel beroemde automerken begon Alfa Romeo in de racerij, om later uit te groeien tot een van de iconen van de Italiaanse auto-industrie. Wij lichten daarom graag een aantal prachtige oldtimerexemplaren van het merk uit.

Moderne brandstoffen, een probleem voor oldtimers

Geplaatst op woensdag 8 november 2017 in Uitgelicht
Oldtimers en brandstof

Het gebeurt de laatste tijd steeds vaker dat een prachtige oldtimer in vlammen opgaat als gevolg van lekkende brandstofleidingen of een verkeerd verbrandingsproces. De samenstelling van brandstof is door de jaren heen namelijk steeds meer veranderd en helaas niet in het voordeel van oldtimers. Wij geven u daarom graag een aantal tips hoe u uw oldtimer toch kunt beschermen tegen de negatieve bijwerkingen van hedendaagse brandstoffen.

Wat u moet weten over Oldtimer veilingen

Geplaatst op vrijdag 27 oktober 2017 in Uitgelicht
autoverzameling verzekeren

U wilt uw leven verrijken met een prachtige oldtimer. In dat geval zijn er diverse manieren om er een te bemachtigen, zoals via een directe verkoop of wellicht een erfenis. In de meeste gevallen bent u echter aangewezen op oldtimer veilingen. Daarom geven wij u een aantal handige tips over de mogelijkheden en waar u op moet letten wanneer u deelneemt aan een veiling. Een oldtimer veiling is de ideale mogelijkheid om een uniek exemplaar op de kop te tikken en… lees verder

Oldtimers en winterbanden

Geplaatst op dinsdag 24 oktober 2017 in Uitgelicht
Oldtimer winterbanden

Tegen het einde van het jaar zien wij altijd veel vragen voorbijkomen over de noodzaak en het gebruik van winterbanden voor oldtimers. Voor veel oldtimerbezitters is het namelijk onduidelijk of het überhaupt mogelijk is om winterbanden onder hun klassieker te plaatsen. Wij geven u daarom meer grip op deze vragen.

Mercedes-Benz oldtimers blijven in trek

Geplaatst op vrijdag 13 oktober 2017 in Besproken auto's

Al sinds de oprichting in 1926 wordt Mercedes-Benz geroemd om haar degelijke auto’s en innovatie technologieën. Hoewel de hedendaagse modellen ongekend populair zijn vanwege hun luxe, snelheid en techniek, doen de oldtimers daar absoluut niet voor onder en lichten wij daarom graag een paar bijzondere modellen uit. Als oldtimerverzekeringsspecialist zien wij natuurlijk ook vele fraaie Mercedes oldtimers voorbij komen. Waar wij eerder al aandacht hebben besteed aan merken als Porsche, BMW, Ferrari en Ford Mustang, is het nu de beurt aan… lees verder

Uw oldtimer voorbereiden voor de winterstalling

Geplaatst op donderdag 5 oktober 2017 in Uitgelicht
oldtimer winterstalling

Met de herfst in volle gang is het tijd om uw oldtimer gereed te maken voor de winterstalling. In een eerder verschenen artikel gaven wij al een paar tips over hoe u de ideale winterstalling kunt creëren. In dit artikel gaan we dieper in op wat u dient te doen om uw oldtimer gereed te maken voor de winterstalling, zodat deze in het voorjaar in topconditie weer de weg op kan!

Waarom uw oldtimer in de winterstalling

Geplaatst op vrijdag 29 september 2017 in Uitgelicht
winterstalling oldtimer

Heeft u deze zomer ook weer kunnen genieten van mooie ritjes met uw geliefde oldtimer? Helaas is de zomer ten einde, de herfst in volle gang en Koning Winter in aantocht. Voor veel oldtimers betekent dit dat ze worden klaargemaakt voor hun winterslaap in de stalling.

Social Media

Aanmelden nieuwsbrief